Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebba Andersson missar den svenska premiären

Det ville skidstjärnorna bli som barn
Ebba Andersson har skadat sitt knäFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Andersson missar nu premiären i GällivareFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Ebba Andersson har skadat sitt knä. 

Nu missar svenskan helgens svenska premiär i Gällivare, skriver SVT

Det var i helgen som det svenska skidförbundet meddelade att Ebba Andersson skadat sitt knä efter en löptur i Bruksvallarna. Andersson ska ha avbrutit lägret och tvingades använda kryckor för att ta sig runt. 

Landslagsläkaren Magnus Oscarsson kom med lugnande besked när SportExpressen pratade med honom

– Det ser inte direkt allvarligt ut, men med tanke på hennes tidigare historia med det där knäet är vi väldigt försiktiga. Vi vill vara säkra på att det inte är något som kan sätta käppar i hjulen för henne på längre sikt. 

Ebba Andersson står över Gällivare

Nu skriver SVT att Ebba Andersson inte är anmäld till premiären. Magnus Oscarsson bekräftar för Aftonbladet att den svenska landslagsstjärnan inte kommer till start i helgens tävlingar. 

– Hon kommer inte att köra då, säger Oscarsson. 

Ebba Andersson har en historik när det kommer till knäskador. 2016 fick hon genomgå dubbla operationer för att ta bort lösa broskbitar i sitt knä, och 2018 missade hon ett landslagsläger på grund av nya smärtor i samma knä. 

Den nationella premiären i Gällivare inleds på fredag, med tävlingar till och med söndag. Loppen sänds i SVT. 

Landslagsprofiler som Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Stina Nilsson kommer till start i helgens tävlingar.