Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En mental smäll - jag bröt verkligen ihop”

Ebba Andersson missar förmodligen resten av 2019.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Ebba Andersson.Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Ebba Andersson, 22, skadade sig en vecka innan säsongspremiären.

Och blir troligtvis borta året ut.

Nu berättar hon om den tuffa tiden och vägen tillbaka.

– Jag bröt verkligen ihop, säger hon till ÖP.

Med en vecka kvar till Sverigepremiären i Gällivare kom det dystra beskedet kring Ebba Andersson.

Den 22-åriga svenskan hade skadat sitt knä och efter att ha röntgats kunde man konstatera att skidstjärnan troligtvis blir borta året ut.

– Det har töjts i mjukdelar i området där hon tidigare haft en skada och varit opererad. Det kommer ta en tid för det att läka. Det har blivit en slitning, och det kan vara små blödningar, en bristning i mjukdelarna. Det är det som ska läka, sa landslagsläkaren Magnus Oscarsson till SportExpressen.

Just nu gör hon allt för att komma tillbaka så fort som möjligt.

– Jag gör det knät tillåter. Just nu är det mer åt det alternativa hållet. Precis som det är med en rehab så kan det gå upp och ner. Just nu känns det positivt. Jag försöker ta kliv framåt, säger Andersson till Östersunds-Posten.

Ebba Andersson: ”Jag bröt ihop”

I dagsläget kan hon inte ge någon prognos när hon är tillbaka i tävlingsspåret. Ebba Andersson medger att det var en tuff period i samband med skadan i november.

– Min första magkänsla var inte särskilt bra så jag var inställd på alla tänkbara scenarion. Sedan när jag fick lite besked om vad skadan innebär så blev det så klart en liten mental smäll som jag egentligen redan fått en liten släng av redan när jag skadade mig. Jag bröt verkligen ihop, sedan kände jag att nu ska jag göra det så bra som möjligt, säger hon och avslutar:

– Sedan dess har mitt mående krupit uppåt och just nu känner jag att jag mår förhållandevis bra. Jag är inne i ett bra rehabflow, sedan är jag ödmjuk inför den situation jag befinner mig i. En rehabilitering är en tuff process och det kan gå mycket upp och ner beroende på hur knät reagerar. Jag försöker göra så bra jag kan här och nu.