Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ebba Andersson har covid-19 – missar Beitostölen

Ebba Andersson slår tillbaka mot Northugs kritik
Ebba Andersson slog till med ytterligare en pallplats i Lillehammer
Foto: JOHANNA WALLEN / BILDBYRÅN

Ebba Andersson har testat positivt för covid-19.

Nu missar hon världscupstävlingarna i Beitostölen i helgen.

I går tog Andersson en pallplats i Lillehammer. Men det går fort i skidvärlden.

Efter att ha känt av lättare symtom testade hon positivt för covid. Skidstjärnan var redan på plats i Beitostölen för helgens kommande tävlingar, men har nu isolerats och påbörjat sin resa hem till Sverige, meddelar landslaget.

– Det känns såklart jättetråkigt, och också lite speciellt med så snabba omkast – från tävling och pallplats till positivt covid-test och hemfärd. Det var ju inte direkt det som var planen, men nu blir fokus att kurera mig och att komma tillbaka när jag känner mig redo, säger hon i ett uttalande.

Ingen annan åkare i det svenska längdskidslandslaget har testat positivt.

– Laget kommer att snabbtestas löpande. Ingen annan är för närvarande smittad, och om personer varit i närkontakt så har vi rutiner gällande karantän på plats, säger Rickard Noberius, landslagsläkare.

Skidsnack: Stjärnornas chock efter Kalla-beskedet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.