Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ebba Andersson avslöjar planerna för att hylla Charlotte Kalla

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla hyllades rejält vid målgång i karriärens sista lopp. 

Efteråt berättar lagkamraten Ebba Andersson om planeringen som ledde fram till firandet. 

– Vi kände att vi absolut måste göra någonting, säger Andersson i SVT. 

Vilt jubel som bröt ut när Charlotte Kalla gick i mål i sitt sista lopp i karriären. 

I målfållan omfamnades hon av lagkamrater, familj och vänner som alla hyllade en fantastisk karriär med bland annat t-shirts och ansiktsmålningar.  

Ett stort tomrum att fylla

Ebba Andersson som tog hem loppet berättar att det har varit en speciell känsla att få vinna i Kallas sista tävling.

– Jättekul att vinna ännu ett SM-guld. Framförallt nu i Charlottes avskedslopp. Det är en speciell dag idag, säger hon i SVT. 

24-årige Andersson är nu en av de åkare som väntas föra Kallas arv vidare och i intervjun lyfter hon skidikonens betydelse för svensk längdåkning. 

– Det kommer att vara ett stort tomrum när Charlotte nu går vidare i livet och det är inte små stort hon lämnar att fylla. Det kommer att vara en saknad som infinner sig när hon nu beger sig i väg. 

Iklädd ett silverdiadem och en t-shirt med ett ”o” på berättar Andersson för SVT om planeringen bakom hyllningen till Kalla. 

– Det är sedan beskedet kom att hon bestämt sig för att det här blir hennes sista lopp. Vi kände att vi absolut måste göra någonting. 

”Revanscherar oss från gårdagen”

Under söndagens stafett genomförde det segrande laget, bestående av Andersson, Kalla och Jonna Sundling loppet med färgerna rött, vitt och svart på sina kinder. Färgerna representerar Piteå Elit men bildade även Jemens flagga. 

Idag hade åkarna i stället skrivit: ”Tack Queen CK1” på sina kinder. 

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

– Ansiktsmålningarna kände vi att vi i alla fall revanscherar oss från gårdagens miss, säger Andersson med ett skratt. 

Hon hintar även om att firandet av Kalla kommer att fortsätta under eftermiddagen och kvällen men när hon får frågan om fortsatta firandet svarar hon: 

– Överraskningar avslöjar man inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.