Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNFoto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: HEIDI KOIVUNEN / HEIDI KOIVUNEN/IBL ALL OVER PRESS FINLANDFoto: HEIDI KOIVUNEN / HEIDI KOIVUNEN/IBL ALL OVER PRESS FINLAND
 Foto: HEIDI KOIVUNEN / HEIDI KOIVUNEN/IBL ALL OVER PRESS FINLAND

Duon sjuk – missar tävlingarna i Davos

Publicerad

Här kommer två tunga avbräck inför helgens världscuptävlingar i Davos.

Calle Halfvarsson är magsjuk.
Anna Dyvik har drabbats av en luftvägsinfektion.

Sjukdomar har sargat det svenska skidlandslaget under starten av världscupsäsongen - och problemen fortsätter.

Calle Halfvarsson är så här långt den ende svenske herråkare som tagit en pallplats i världscupen (sprint, Ruka). Och till helgen får Halfvarsson ingen ny chans.

Halfvarsson, som åkte hem till Falun efter förra helgens lopp i Lillehammer, har drabbats av magsjuka, meddelar skidförbundet i ett pressmeddelande.

Möjligen var det något som börjat plåga Halfvarsson redan under söndagens tremil i Lillehammer.

Halfvarsson: "Helt värdelös"

Halfvarsson var långt efter täten - och extremt besviken efteråt.

– Jag var helt värdelös. Jag vet inte vad som är fel, sa Halfvarsson då.

Även Anna Dyvik, dubbel guldmedaljör i U23-VM i vintras, har haft en tung start på säsongen.

Och nu missar Dyvik helgens tävlingar i schweiziska Davos.

"Anna Dyvik har en övre luftvägsinfektion och kommer att fokusera på att komma tillbaka i träning. Därför deltar hon inte i helgens tävlingar i Davos", skriver skidförbundet.

I Davos tävlar man till helgen i sprint, fristil, på lördag.

På söndag åker herrarna 15 kilometer fristil och damerna 10 kilometer fristil.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag