Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Diskad – efter ilskan: ”Han var arg på mig”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ULRICEHAMN/STOCKHOLM. Marcus Grates sprint i Ulricehamn tog slut efter en incident.

Efter semifinalen blev Grate diskad och hamnade därefter i ordbråk med tjecken Michael Novak. 

– Jag tyckte att det var hans fel och han tyckte att det var mitt fel, säger Grate. 

Marcus Grate imponerade i kvartsfinalen i fristilssprinten i Ulricehamn. 

Han vann sitt heat i kvarten men i semifinalen gick det inte lika bra på grund av en incident där han körde ihop med tjecken Michael Novak.

Efter incidenten var både Grate och Novak chanslösa och slutade sist i kvartsfinalen och duon var inte överens när man pratade med varandra efter målgången.

– Han var arg på mig men jag tycker det var hans fel för jag var framför honom. Jag hade valet och kunde välja spår så jag tycker det var hans fel. Kanske kan jag lämna in en protest men jag gör inte det, säger Michael Novak.

Vad sa han till dig?

– Han var väldigt arg på mig och han sa att det var ”bullshit” att han var bakom.

Juryn höll med Michael Novak och diskade Marcus Grate efter kvartsfinalen. Det är ett beslut som Marcus Grate inte förstår.

– Jag tycker att det är han som går in alldeles för tufft på mig med tanke på att jag går upp jämsides med honom. Ska han kliva in framför så ska han vara en skidlängd framför, säger Grate.

– Det har juryn varit tydliga med men de kanske har blivit hårdare. Det är bådas fel på ett sätt. Jag vet ju att jag går in väldigt hårt men det är en sista utväg. Ska jag lägga mig sexa och ge upp direkt eller ska jag gå upp och fajtas om det? Då väljer jag att fajtas.

”Stod och klagade på varandra”

Marcus Grate fortsätter:

– Jag tycka att båda ska få en varning. Om jag ska bli diskad och han inte får någonting... Jag tycker båda går in lika hårt på varandra men det är svårt att förstå juryn.

Han berättar vad de båda pratade om efter målgången.

– Jag tyckte att det var hans fel och han tyckte att det var mitt fel. Vi stod och klagade på varandra, vi kom överens om att vi var oense.

Var det fina ord?

– Det var inte så fula men det är klart att båda är heta efteråt och fyllda med adrenalin och gå vill vidare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.