Therese Johaug.Therese Johaug.
Therese Johaug.
Foto: Stanko Gruden/Agence ZoomFoto: Stanko Gruden/Agence Zoom
 Foto: Stanko Gruden/Agence Zoom

Detaljen stör Johaug: "Rättar oss efter det"

Publicerad

Hon fick som hon ville.

Therese Johaug ska förhöras av Cas den 6 juni.

Men en detalj stör den norska skidstjärnan.

– Det hade varit en fördel för oss, men vi får rätta oss efter det här, säger advokaten Christian B Hjorth till NRK.

Therese Johaug dömdes till 13 månaders avstängning efter att ha åkt fast för doping.

En dom som skulle innebära att den norska skiddrottningen är tillbaka lagom till OS i Pyeongchang nästa år.

Men det internationella skidförbundet, Fis, tyckte att straffet var för lindrigt och överklagade därför domen till idrottens skiljedomstol Cas. Therese Johaug har tidigare uttryckt sin önskan för att få ett OS-besked så tidigt som möjligt och gärna redan i juni.

Nu står det klart att hon får som hon vill.

Under torsdagen stod det nämligen klart att Therese Johaug kommer att förhöras av Cas den 6 juni, om Fis går med på datumet, skriver NRK.

Advokaten: "Det hade varit en stor fördel"

I Therese Johaugs läger är man lättade över beskedet, men det finns en detalj som stör dem.

Förhöret kommer med största sannolikhet att äga rum bakom lyckta dörrar.

– Jag har förstått att det är så, att det inte kommer att vara ett öppet förhör i Cas. Det är inte vanligt med öppna förhör där och det har väl sina praktiska förklaringar. Jag förstår också att lokalerna inte passar sig för det, säger Johaugs advokat Christian B Hjorth och fortsätter:

– Vi tyckte att det var en stor fördel att förhöret i januari var öppet och vi tänkte att det skulle vara en stor fördel för oss om även förhöret i Cas hade varit det. Vi har önskat ett öppet förhör, men det verkar vara praxis att det inte är det och vi får rätta oss efter det, säger advokaten till NRK.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag