Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det verkar som att Petter är i bra form”

Foto: PHILIP GADD

Petter Northug har dömts till fängelse för fortkörning och narkotikainnehav. 

I väntan på straffet har 35-åringen återfunnit sin passion för längdskidåkningen. 

– Jag hoppas han har lust att tävla och gör comeback, säger långloppsveteranen Anders Aukland till VG.

Det var i augusti som den förre skidstjärnan Petter Northug stoppades av polis när han var på väg hem till Oslo från en skidskola i Trysil. Därefter sökte polisen även igenom Northugs hem, där de fann kokain. 

I december dömdes 35-åringen till sju månaders fängelse för narkotikainnehav och fortkörning. Northug hade bland annat kört 204 kilometer i timmen på en 80-väg och även filmat sitt trafikbrott. 

Medan OS-guldmedaljören väntar på att buras in har han återvänt till den idrott som definierade hans liv. På sociala medier har Northug delat med sig av långa skidpass från hemtrakterna i Tröndelag och skogsområdet Marka utanför Oslo. 

Enligt VG, som tittat närmare på Northugs pass i appen Strava, har norrmannen snittat 17 kilometer per dag sedan 30 december. 

Northug på väg mot comeback?

Den norske långloppsveteranen Anders Aukland tolkar det som att Petter Northug inlett en satsning mot någon form av comeback. 

– Jag hoppas att få se honom på startlinjen mot slutet av säsongen. Det verkar som att Petter är i bra form, jag hoppas han har lust att tävla och gör comeback. Det hade varit jätteroligt, säger Aukland till VG.

Landslagsåkaren Emil Iversen är oberörd av vännens satsning. 

– Jag blir inte imponerad av mängd. Jag blir bara imponerad av fart, och den är medel, säger Iversen. 

Förra året deltog Northug i långloppet Marcialonga, och i april ska han själv arrangera Janteloppet Hafjell. 

VG har varit i kontakt med Northugs advokat Halvard Helle som inte vill kommentera när det är aktuellt för stjärnan att avtjäna sitt fängelsestraff. 

https://www.instagram.com/p/CKZT-V8Byli/?hidecaption=true

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.