Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det krävs att paketet ramlar långt ner nu”

Expressens Philip Gadd om hur SVT:s ”Vinterstudion” kan påverkas.
Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Finlands skidlandslag har presenterat sina nya dräkter för säsongen.

Och de har lärt sig sin läxa.

Förbundet har tagit hänsyn till den pinsamma missen från OS i Pyeongchang, skriver Iltalehti. 

Världseliten i längdskidåkning är mitt i de tuffa förberedelserna inför ännu en säsong.

Då passar det finska landslaget på att presentera sina nya dräkter. Under veckan poserade åkare som Ristomatti Hakola, Kerttu Niskanen, Anita Korva och Iivo Niskanen i de nya dräkterna som går under namnet ”Flamman”.

Den nya utstyrseln är i huvudsak blå, men med vita detaljer på underarmarna och nedre delen av benen. Borta är den vita bakdel, som blev något av en snackis under 2018.

Finlands ändring efter ”pinsamma missen”

Den vita delen blev nämligen transperent och åkarnas underkläder syntes genom dräkten. Nu skriver Iltalehti att det finska skidförbundet har rättat till ”det pinsamma problemet”.

– Nu krävs det att paketet ramlar långt ner innan det syns genom tyget, säger Ristomatti Hakola och skrattar enligt tidningen.

Klädföretaget Halti, som har tagit fram dräkterna, är belåtet med resultatet.

– Det är viktigt att skidåkaren känner sig bekväm. Och det vita ser ju alltid vitt ut mot snön. På den här dräkten syns iskristallerna på låret bättre. Tanken är att man ska känna igen de finska skidåkarna snabbare. Om dräkten enbart vore blå skulle det bli svårare att skilja dem åt från andra lag. Även om vitt är snyggt så är det inte alltid bra i snön, säger Haltis vd Sofia Sandqvist till Iltalehti.


LÄS MER: Backar - efter Charlotte Kallas kritik 

LÄS MER: Marit Björgen varnar Stina Nilsson: ”Blir avgörande” 

LÄS MER: Sanningen om Stina Nilssons skada 

https://www.instagram.com/p/B3rQk1rn3lE/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.