Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kan vara Kallas sista lopp i karriären”

Charlotte Kalla.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Frida Karlsson.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Ebba Andersson.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

KALIX. I dag avslutas SM i Kalix med tremil för damerna och femmil för herrarna.

Vilka tider som gäller? Tv-sändning? Startlistor? Favoriter? Här får du allt du behöver veta inför start.


Klicka här för att se damernas tremil

Klicka här för att se herrarnas femmil 

30 kilometer fristil, damer

HÅLLTIDER

09.45: Uppsnack från studion i Kalix.

10.00: Loppet startar.

TV-SÄNDNING

Tremilen sänds på SportExpressens hemsida och går att se för alla som har ett Premium-konto. Du kan enkelt skaffa ett Premium-konto och första månaden är gratis.

Klicka här för att komma till sändningen.  

STARTLISTA

Ebba Andersson är med, Frida Karlsson är med, Charlotte Kalla är med. Dessutom: Linn Svahn, Emma Ribom, Jonna Sundling och Anna Dyvik. Nivån är hög i den här tremilen. Och det kommer att bli åka av.

Se hela startlistan för tremilen här.

FÖRHANDSTIPS

Philip Gadd, reporter SportExpressen: ”Startfältet är i yppersta världsklass och jag tror att det kommer bli en stjärnduell mellan Ebba Andersson och Frida Karlsson. Andersson har visat storform under helgen får hålla det stora favoritskapet – men det lär bli tajt. Dessutom blir det intressant att se Charlotte Kalla igen som imponerat i båda stafetterna. Det finns absolut chans för en skrällseger i vad som kan vara Kallas sista lopp. Hon har fortfarande inte gett ett definitivt besked om hon fortsätter karriären över OS nästa år.”

Ludvig Holmberg, reporter SportExpressen: ”Frågan på förhand är så klart: Blir det Frida eller Ebba som tar hem segern? Jag tror på Frida den här gången, efter det hon visade upp i sprintstafetten. Kalla är den främsta utmanaren. Håll också ett öga på Anna Dyvik som är på jakt efter segern i SM-touren och en prischeck på 23 000 kronor. För henne gäller det att hålla Lovisa Modig och Sofia Henriksson bakom sig, eller åtminstone hålla sig i nivå med dem, och det borde hon klara av.”


LÄS MER: Svensken kan bli skidvärldens mäktigaste man

LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp hemliga dagboken

50 kilometer fristil, herrar

HÅLLTIDER

11.45 Uppsnack från studion i Kalix.

12.00 Loppet startar.

TV-SÄNDNING

Sprintstafetten sänds på SportExpressens hemsida och går att se för alla som har ett Premium-konto. Du kan enkelt skaffa ett Premium-konto och första månaden är gratis.

Klicka här för att komma till sändningen. 

STARTLISTA

Här finns det en liten skräll i startlistan. Anders Södergren, 43, gör en tillfällig comeback efter två år utan några tävlingar alls. Vad kan han hitta på här?

I övrigt konstaterar vi att flera tunga namn kommer till start. Som Jens Burman, William Poromaa, Johan Häggström och Björn Sandström.

Se hela startlistan för femmilen här.

FÖRHANDSTIPS

Philip Gadd, reporter SportExpressen: ”Jens Burman har kört femmilar ungefär sedan han började gå och det här ska passa Rätanexpressen perfekt. Burman har visat i Kalix att formen fortsatt är god och lär göra upp främst med klubbkompisen William Poromaa. Övriga konkurrenter? Varningsflagg för hemmaåkaren Johan Häggström!”

Ludvig Holmberg, reporter SportExpressen: ”Ja, det är verkligen upplagt för Burmania i dag. Med masstart hade Poromaa eller Häggström kunnat hoppas på en spurtuppgörelse, men nu – med intervallstart och brutalt tuffa banor – talar allting för att Jens Burman får SM-guldet runt halsen. Blir också kul att se Anders Södergren på startlinjen – han är 27 år äldre än de tyngsta åkarna i startfältet.”


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.