Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebbas svar: ”Varför skulle jag inte det?”

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Ebba Anderssons tunga start i Tour de ski fortsätter.

23-åringen slutade på artonde plats i jaktstarten – två minuter efter vinnaren.

– Det är lååångt efter vad hon egentligen kan, säger experten Anders Blomquist i SVT.

– Det är väl ingen toppenkänsla ska jag var ärlig och säga, säger Ebba Andersson.

Ebba Andersson har fått en tuff inledning på Tour de ski. I fredags fanns hon inte med i topp 30 och tog sig inte vidare från sprintkvalet. Det blev inte heller någon revansch i lördagens masstart, utan det slutade i en blek tolfteplats.

När det var dags för jaktstart och 10 kilometer fristil vände inte trenden. 23-åringen hade en tuff dag på jobbet var chanslös mot Frida Karlsson, Diggins och Brennan i täten.

– Det är inte en Ebba Andersson på topp, det kan vara den höga höjden. Normalt ska hon ta sekunder i ett sånt här jaktläge, säger SVT:s Anders Blomquist.

– Det är väldigt oväntat när det gäller Ebba Andersson.

”Jag är ingen som bara tävlar när det går bra”

Andersson gick i mål som åkare nummer 18 och var två minuter efter vinnaren Jessica Diggins. Svenskan ligger nu på artonde plats i totalställningen i Tour de ski.

– Det var ganska slitsamt, säger hon efter målgång.

Hur är känslan efter de här första dagarna?

– Det är väl ingen toppenkänsla ska jag var ärlig och säga, jag hade hoppats på betydligt mer. Jag har gjort det jag har kunnat utifrån förutsättningarna och det har inte räckt längre än det här.

Har du motivationen att köra hela touren med tanke på hur totalen ser ut?

– Varför skulle jag inte ha det? Jag tävlar för att jag tycker det är kul att utmana mig själv och att stå där på startlinjen. Oavsett hur det går resultatmässigt. Jag är inte någon som bara tävlar när det går bra, jag tävlar oavsett och jag hoppas att jag har stöd från de där hemma oavsett om det är medgång eller motgång.

LÄS MER: Tour de ski 2021 – din guide till skidfesten i SVT

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta

LÄS MER: Calle Halfvarsson visar upp nya kärleken 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.