Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hade varit kul om jag fått höra det...”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Hon öppnade urstarkt – men orkade inte hålla i det. 

Frida Karlsson slutade dock fyra, vilket är hennes bästa världscupsplacering någonsin. 

– Jag känner att det är nära, säger hon till SVT. 

På VM i Seefeld tog Frida Karlsson, 20, storslam. Ett guld, ett silver och ett brons hann hon hämta in innan hon reste hem från Österrike och en ny svensk längdstjärna var född. 

Därför är det lätt att glömma att Karlsson i världscupssammanhang är väldigt färsk. Hon gjorde sin debut i Cogne, helgen innan VM i Seefeld, där hon tog en sjundeplats på 10 kilometer klassiskt. 

Därefter har hon inte tävlat så mycket, mycket på grund av det tävlingsstoppet hon fick av hälsoskäl i början på säsongen. 

Men nu är Karlsson i gång på allvar och på 10 kilometern i Lahtis slutade Karlsson fyra bakom Therese Johaug, Ebba Andersson och Krista Pärmäkoski, detta efter en typiskt stenhård öppning av Karlsson. 

– Det känns bra, det känns som att jag är närmre där jag vill vara, säger Karlsson till SVT. 

– Jag tänker att jag ska öppna lugnt så blir det ändå, det blir hårt ändå för att man blir ivrig. I dag var det kontrollerat och kunde hålla hela vägen in. Jag återhämtade mig i backarna och trycka på bra över krönen. 

Karlsson fick inte höra att hon slogs om en pallplats

Hon berättar att hon inte fick höra från lagledarna att hon var med och tampades om en pallplats. 

– Det hade varit kul att höra att man slogs om pallen, men de hade inte gjort så stor skillnad. Jag åkte så fort jag kunde i dag, säger hon och fortsätter: 

– Jag är fyra och det är lite surt. Men jag känner att det är nära och det kommer fler lopp. 

Det finns dock inte så mycket att vara sur över, för fjärdeplatsen är hennes bästa världscupsplacering någonsin. Hennes bästa notering sen tidigare är en femteplats på sprinten under Ski Tour Canada förra säsongen. 

Hennes bästa distanslopp innan Lahtis var sjundeplatsen i Cogne. 

Highlights: Niskanen vann – inför jublande hemmapublik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.