Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är osportsligt – han förstör för mig”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

LENZERHEIDE/STOCKHOLM. I kvartsfinalen tog det stopp för Calle Halfvarsson. 

Efteråt gick svensken till attack mot ryssen Artiom Maltsev. 

– Det är osportsligt och inte schysst. Han förstör loppet för mig, säger Halfvarsson. 

Calle Halfvarsson stod för en stabil insats när det vankades sprint i Tour de Ski-premiären. Men i kvartsfinalen tog det stopp för den svenske skidstjärnan. Hade han varit åtta hundradelar snabbare så hade han gått till semifinalen. 

Efter loppet mötte Halfvarsson media och han var då rejält upprörd. Anledningen är att han tycker att ryssen Artiom Maltsev kört ett fult spel och försökt stänga honom. 

Halfvarsson: ”Det är onödigt”

– Det kommer vara bortförklaringar nu, något jag inte gillar men han (Maltsev) förstör loppet för mig. Jag kommer i bra fart men han går ut och förstör för mig och ta ner min fart. Han behöver inte göra sånt, säger Calle Halfvarsson och fortsätter: 

– Det är onödigt eftersom han var långt bakom och inte hade någon chans att vinna. Han gör ett dåligt lopp och är efter mig i mål. Det är inte speciellt schysst. 

Har du snackat med honom efter? 

– Nej, min ryska är dålig, men jag är såklart besviken. Det kändes bra under prologen. Jag får helt enkelt blicka framåt.

Han fick ingen tillsägelse eller varning, vad tycker du om det? 

– Ja ... det är nya regler som säger att man inte får åka så som han gjorde. Men det är kanske inte är tillräckligt tydligt. Det är svårt och lurigt tycker jag. Att han skulle bli diskad ... jag vet inte. Han är inte på mig, men det är osportsligt att han blockerar på det sättet. Det är som det är. 

Artiom Maltsev själv hade inte värst mycket att säga: 

– Jag försökte bara åka där det var bäst fäste i snön, säger den ryske skidåkaren. 

Norges Johannes Hösflot Kläbo vann tisdagens sprint. Franmännen Richard Jouve och Lucas Chanavat slutade tvåa respektive trea. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.