Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är oacceptabelt – han måste ta ansvar”

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Petter Northug är misstänkt för både fortkörning och narkotikabrott. 

Något som skidstjärnan Johannes Hösflot Kläbo, som haft Northug som förebild, reagerar hårt på. 

– Det är oacceptabelt. Nu måste han ta ansvar, säger 23-åringen till NRK

Skidikonen Petter Northug är misstänkt för tre brott efter att förra veckan ha stoppats av polis för fortkörningen och att polisen därefter hittat kokain i hans hem i samband med en husrannsakan. 

Nu berättar den norska längdstjärnan Johannes Hösflot Kläbo om hur hans bild av Petter Northug, som han haft som förebild, har förstörts. 

– För det första är det en handling som jag tar starkt avstånd till. Som förebild är det oacceptabelt att göra något sådant här. Som förebild har du så mycket ansvar och det är synd att det har blivit så här, säger Johannes Hösflot Kläbo till NRK och understryker samtidigt att han hoppas att Petter Northug kommer att få hjälp. 

Har pratat med Northug

23-årige Hösflot Kläbo bekräftar också för den norska tv-kanalen att han har haft kontakt med Petter Northug. 

– Jag har skickat sms och vi har pratats vid. Men vad som blev sagt då stannar mellan oss. Men jag hoppas att han kommer att ta ansvar för det som har hänt och att han tar ansvar för vad som händer i framtiden, säger Johannes Hösflot Kläbo. 

Petter Northug har ännu inte uttalat sig om incidenten men under fredagen har det annonserats att norrmannen kommer att hålla en presskonferens i Trondheim. 

Se också:

Norrmannen erkände brotten på Instagram.
Berättade om gripandet på presskonferens.
Talade på presskonferens om

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.