Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är kört för mig – hundra procent”

Här isolerar sig åkarna i helgen.
Johanna Hagström.
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Anna Dyvik.
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

ULRICEHAMN. Här inne isolerar sig åkarna som är aktuella för Sveriges VM-trupp.

En av dem: Sprintjokern Johanna Hagström.

– Jag har fått besked om att jag är aktuell, säger Hagström.

Samtidigt har Anna Dyvik gett upp hoppet om att få en biljett till Oberstdorf.

– Det är kört för mig, säger Dyvik.

I helgen kommer världscupen till Ulricehamn och för Sveriges åkare är det en av sista chanserna att visa att man borde få chansen i VM.

På damsidan är kampen tuffast.

Enligt vad SportExpressen erfar kan Linn Svahn, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Emma Ribom vara säkra på en VM-plats. Men där bakom är det flera vassa åkare som slåss om att få chansen.

Några av dem har nu fått besked av landslagsledningen att gå in i isolering, för att inte riskera att bli sjuka inför avresa till Oberstdorf.

– Det är några som fått besked om att de är högaktuella för VM-truppen och då vill vi inte att de ska vara ute i samhället någonting, säger landslagschefen Anders Byström.

Den här helgen bor åkarna på Hotell Lassalyckan, bara några meter ifrån tävlingsbanan i Ulricehamn. Och där inne kommer de att hålla sig när de inte är ute och tränar eller tävlar.

”Vill inte prata om uttagningen”

En av åkarna som fått besked om att gå in i isolering är Johanna Hagström. 22-åringen hade inte åkt världscup på ett år innan hon fick chansen i Falun förra helgen – då slog hon till med en fjärdeplats i sprinten.

– Jag har fått intentioner om att jag är med och slåss om en VM-plats. Sen får vi se hur de gör efter den här helgen och SM, när de tar ut laget…men jag är absolut aktuell och då ska jag hålla mig isolerad, säger Hagström.

En annan åkare som borde vara aktuell är Anna Dyvik, som även hon imponerade i Falun förra helgen. Men när SportExpressen träffar henne efter fredagens träning i Ulricehamn slår hon fast att det inte blir något VM.

– Det är kört för mig. Hundra procent, säger Dyvik.

Hur kan du vara så säker på det?

– Ja…jag vet inte vad jag ska svara på det.

Har du fått besked från landslaget att du inte ska till VM?

– Jag vill inte prata om uttagningen, det får ledarna göra.

SM avgörs i Borås tisdag-torsdag i nästa vecka. Efter det kommer landslagsledningen att ta ut VM-truppen.

VM startar den 22 februari och pågår till 7 mars.


LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta

LÄS MER: Siffrorna som ger Sverige guldhopp inför VM

LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp hemliga dagboken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.