Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är för dåligt – alldeles för dåligt”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Det gick tufft för de Sveriges herrar i Tour de Skis 15 kilometer fristil. 

Och det svenska laget var inte sena med att såga sig själva. 

— Det är för dåligt. Alldeles för dåligt, säger Calle Halfvarsson som slutade på en 20:e plats.

Calle Halfvarsson fick inte till det när Tour de ski fortsatte i italienska Toblach under tisdagen. Efter att ha haft nionde bästa tid vid fem kilometer kroknade svensken och slutade tillslut på en 20:e plats, en minut och elva sekunder efter segraren Alexander Bolsjunov och ligger 4:05 efter totalt. 

– Det går okej första varvet men jag känner på andra när jag ligger bakom De Fabiani att jag knappt kan dra. Då känner jag att det här inte kommer bli något bra. På tredje varvet svartnade det, säger Halfvarsson till SportExpressen. 

”Åker och tänker på annat”

Oskar Svensson som slutade en nittonde plats, en placering före Halfvarsson. Därefter följde William Poromaa (27:e), Björn Sandström (49:e), Marcus Ruus (54:e) och Johan Häggström (57:e).

– Känslan är väldigt, väldigt dålig. Det var inte kul att åka skidor i dag, säger 21-årige William Poromaa och fortsätter:

– Kroppen är så där, jag tror att det handlar mer om huvudet. Jag åker runt och tänker på annat och är inte riktigt där till 100%.

Calle Halfvarsson backar dock upp sin unge landsman och väljer i stället att kritisera laginsatsen. 

– Det är alldeles för dåligt. William är ung, han ska vi inte ha för höga krav på. Vi andra ska kunna göra det bättre, säger han. 

Johan Häggström var även han besviken efter insatsen. 

— Det var hemskt från start. Jag tänkte att jag skulle öppna lugnt men i stället är man stum nästan innan backen. Jag hör att jag är långt efter och det finns inget att trycka till med. Det är segt att åka skidor då, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.