”Det är en hård drog – en farlig cocktail”

Foto: Privat
Foto: Privat

LILLEHAMMER. Det ryska skidlandslaget har sparkat sin analytiker Anatoly Volkov.

Anledningen?

Ett starkt beroende av Instagram.

– För mig är det som en hård drog, säger Volkov enligt nyhetsbyrån Tass.

Anatoly Volkov är analytiker för det ryska landslaget i längdskidor och brukar flitigt rapportera på sitt Instagram-konto om de ryska stjärnornas tävlingar och liv utanför spåren.

Men nu är det slut med det.

På sista dagen av världscuppremiären i Ruka förra helgen fick Volkov sparken med omedelbar verkan från det ryska landslaget. Ryssen hävdade först att anledningen bakom det plötsliga avskedet var att en ”opartisk kommentar” på skidreportern Andrei Romanovs Instagram-konto skulle ha skickats vidare till Jelena Välbe, chef för det ryska skidlandslaget.

Något som tillbakavisades av Romanov själv.

– Det stämmer inte överens med verkligheten. Jag har inte skickat några skärmdumpar till Välbe, sa Andrei Romanov till Sports.ru.

Ändrade sin historia – sparkades på grund av Instagram

Dagen efter avskedningen ändrade Anatoly Volkov sig och menade att allt hade att göra med hans besatthet av Instagram.

– Jag hade redan fått en varning av Välbe kring min Instagram. Det handlar inte om vad jag postar, utan hur sociala medier påverkar mig. Det har ingen positiv effekt, säger Volkov till nyhetsbyrån Tass.

Anatoly Volkov säger att lägger ner väldigt mycket tid på sociala medier, eftersom han vill ta sig tid att svara alla kommentarer och frågor.

– Jag försöker vara en bra anställd och användbar på många sätt. Då faller mycket på mitt bord. När man lägger till Instagram på det blir det som en farlig cocktail. Psyket tar stryk.

Hans konto på Instagram är nu raderat.

– Jag skyller inte på någon. Det är nödvändigt att bli av med beroendet av Instagram. För mig är det som en hård drog. Jag var allvarligt beroende av det, säger Anatoly Volkov.

Världscupsäsongen fortsätter i helgen i Lillehammer. Där avgörs sprint på fredag, distanslopp på lördag och stafett på söndag.

Se senaste avsnittet av Skidsnack

Skidsnack: Majas svar efter alla frågor om sjukdomen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.