SVT-experten: "Den lätta går inte Kalla på"

Charlotte Kalla och Heidi Weng på pallen tillsammans i går.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Mathias Fredriksson.
Foto: SVT.

Charlotte Kalla är i superform. Men norska konkurrenten Heidi Weng ställer sig frågande kring hur Kalla ska orka.

En solklar psykning menar SVT:s expert Mathias Fredriksson.

– De försöker väl att hitta på någonting men det hjälper nog inte. Hon är alldeles för rutinerad, Charlotte, för att gå på den lätta, säger experten i Vinterstudion.

Charlotte Kalla  har inlett säsongen strålande och leder den totala världscupen. Efter lördagens seger i Toblach hyllade Heidi Weng den svenska skiddrottningen.


LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta


– Det går bra för henne nu, skrattar Heidi Weng.

Men Weng kunde inte låta bli att pika Charlotte Kalla.

– Hon har aldrig varit i så här bra form så här tidigt på säsongen tidigare. Det ska bli spännande att se om hon är i lika bra form efter jul...

Fredriksson: "Inte orolig för Kalla"

En pik som SVT:s expert Mathias Fredriksson inte tror biter.

– De försöker väl att hitta på någonting men det hjälper nog inte. Hon är alldeles för rutinerad, Charlotte, för att gå på den lätta, säger Mathias Fredriksson i Vinterstudion.

– Jag har inte någon oro för i vilken form hon ska vara i efter jul. Hon har nu valt att inte åka tour de ski och får en lång träningsperiod över jul och nyår och kör kunna få en ny formtopp inför OS. Hon är så pass rutinerad. Jag hade varit mer orolig om hon var tjugo år gammal, fortsätter han. 


LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.