Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De sa att jag skulle göra det – men blev inte bra”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Tungt, tyngre, Sveriges stafettherrar.

Sverige hade en jobbig dag i Lahtis och slutade åtta efter vallaproblem.

– Det frös fast, bokstavligt talat, säger Daniel Rickardsson till SVT.

Norge vann efter en stark avslutning av Johannes Hösflot Kläbo.

Sverige ställde upp med ett reservbetonat stafettlag i Lahtis. Björn Sandström fick tidigt släppa täten under förstasträckan och växlade till Daniel Rickardsson på åttonde plats, tjugo sekunder från ledning.

I snöfallet i Lahtis hade svenskarna och flera andra lag problem med skidorna.

– Det är väldigt svårvallat. Med facit i hand skulle jag och Daniel ha bytt skidor med varandra. Vädret vände åt vår nackdel, säger Sandström till SVT.

Rickardsson tappade ännu mer till täten och efter halva stafetten låg Sverige nia.

– Jag och vallateamet gjorde ett felval. Vi testade olika typer av valla och det var hugget som stucket inför start. Vallarna sa att jag skulle välja klister och det blev inte bra. Det frös fast, bokstavligt talat, säger Rickardsson i SVT:s sändning.

Viktor Brännmark startade bra på tredjesträckan och såg ut att närma sig tätklungan, men fick släppa. Fredrik Jonsson slutförde stafetten för Sverige och körde in som åtta, nästan två minuter efter täten.

Norge vann efter spurtuppgörelse

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern till Norge före Schweiz och Ryssland.

– Kläbo visar återigen att det inte finns någon i världen som är i närheten av att slå honom i en spurt, säger SVT-experten Mathias Fredriksson.

Tidigare under dagen slutade Sveriges damer trea, efter att Maja Dahlqvist spurtat hem pallplatsen mot Ryssland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.