Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: De tar över efter Hård och Blomquist

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Nu är det klart vilka som kommer guida tittarna genom skidspåren i vinter.

Per Forsberg och före detta elitåkaren Anna-Karin Strömstedt blir kommentatorer i Viaplays sändningar.

– Man ska ha den största respekt för uppdraget, men samtidigt vet jag vad vi kan, och det gör mig trygg. Det är en känsla jag hoppas förmedla till tittarna, säger Per Forsberg.

Det som länge varit synonymt med SVT och ”Vinterstudion” kommer i vinter få ett nytt hem. Nent/Viaplay tar över majoriteten av rättigheterna för världscupen i längdskidor. 

Sedan tidigare är det klart att Johanna Ojala och Peter Jihde blir programledare för Viaplays nya satsning.

Under måndagen presenterade tv-huset Per Forsberg och den tidigare elitåkaren Anna-Karin Strömstedt som längdkommentatorer. De tar därmed över efter Jacob Hård och Anders Blomquist som länge kommenterat längdskidor för SVT.

– Det var självklart för mig att tacka ja till den här möjligheten, och behövde egentligen ingen betänketid alls. Jag har längtat tillbaka till elitmiljön och prestera, fast nu på ett annat vis. Jag är väldigt engagerad i längdskidåkningen och kan kalla mig för en nörd. Och det blev en positiv överraskning att jag och Per fick jobba tillsammans, säger Anna-Karin Strömstedt.

Per Forsberg: ”Ett drömuppdrag”

Duon har tidigare jobbat tillsammans som speakers på O-Ringen och Skidspelen i Falun.

– Vi har ingen startsträcka, och behöver inte lära känna varandra. ”AK” blir perfekt i den här rollen. När den gröna lampan lyser blir vi oerhört professionella båda två, säger Per Forsberg.

Strömstedt har tävlat på absolut högsta nivå i både längd och skidskytte. Forsberg har jobbat på Nent i många år och kommenterade bland annat OS 2014.

– Det här är ett drömuppdrag. Längdskidåkning är min hemmaplan, och det känns hedrande, ärofyllt och otroligt kul, säger han om den nya utmaningen.

Nent Groups uppställning i vinter

Johanna Ojala, programledare

Peter Jihde, programledare

Johan Olsson, längdskidåkningsexpert

Frida Hansdotter, alpin expert

Lovisa Giertta, programledare/reporter

Per Forsberg, kommentator längdskidåkning

Anna-Karin Strömstedt, längdskidåkningsexpert

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.