Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett namn saknas i Sveriges trupp

Dubbla svenska medaljer på U23-VM genom Emma Ribom och Johanna Hagström som blev etta och tvåa i sprinten i söndags.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

I helgen körs säsongens sista världscuptävlingar i Europa i norska Holmenkollen. 

Under måndagen presenterade förbundet den svenska truppen, där bland annat Ebba Andersson tar plats trots ett hektiskt schema med U23-VM den här veckan.

I helgen körs säsongens sista europeiska världscuplopp, med en tremil för damerna och en femmil för herrarna i norska Holmenkollen.

Under måndagen presenterades den svenska truppen till tävlingarna, med sex manliga och fem kvinnliga åkare. Truppen kommer senare i veckan att kompletteras med ytterligare en kvinnlig åkare.

– Vi vill avvakta sprinttävlingarna i Drammen på onsdag innan vi tar beslut om den sista platsen till Holmenkollen, berättar damernas landslagstränare Magnus Ingesson.

Ebba Andersson tillbaka

I herrtruppen återfinns både Jens Burman och Marcus Ruus som är tillbaka från förkylning. Däremot saknas Calle Halfvarsson, som dock kör onsdagens sprint i Konnerud.

På damsidan får talangen Rebecca Öhrn, som i helgen var på pallen med det svenska stafettlaget i Lahtis, en ny chans att visa upp sig.

Även Ebba Andersson är tillbaka i Holmenkollen, efter att ha tävlat i U23-VM i veckan.

– Efter sin andraplats i Lahtis blir det så klart väldigt spännande att se vad hon kan göra i en tremil, säger Magnus Ingesson.

 

LÄS MER: SportExpressen TV sänder U23 och JVM – se alla tider här 

Svenska truppen i Holmenkollen

Damer

Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF,

Charlotte Kalla, Piteå elit,

Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF,

Lisa Vinsa, Piteå elit,

Rebecca Öhrn, IFK Umeå.

 

Herrar

Viktor Brännmark, Piteå elit,

Jens Burman, Åsarna IK,

Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF,

Marcus Ruus, Åsarna IK,

Björn Sandström, Piteå elit,

Karl-Johan Westberg, Borås SK.

Louise Lindström inledde det svenska medaljplockandet på JVM när hon vann sprinten i lördags. JVM pågår i Tyskland och sänds i SportExpressen TV.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.