Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför mötte Ebba inte upp Frida vid målgång

Jonna Sundling och Frida Karlsson (Charlotte Kalla anslöt direkt efter)
I vänster till bilden lämnar det svenska laget. Ebba Andersson är inte där.

OBERSTDORF/STOCKHOLM. När Frida Karlsson gled över mållinjen så var Jonna Sundling och Charlotte Kalla snabbt framme hos henne. 

Ebba Andersson däremot, hon höll sig borta. 

– Jag hade nog med att försöka samla mig, säger hon. 

Det stod ganska tidigt klart att det här inte skulle bli Sveriges dag. Jonna Sundling hade stora problem med sina skidor på förstasträckan och växlade till Charlotte Kalla 12,5 sekunder bakom ledande Tjeckien. För Kalla gick det ännu tyngre. 

33-åringen hade vare sig materialet eller kroppen för dagen och tappade tid för varje skidtag. Hon växlade över till Ebba Andersson som nia, 1.39 bakom ledande Norge. 

Andersson och Frida Karlsson körde upp Sverige till en sjätteplats, två minuter bakom Norge som vann (Ryssland slutade tvåa och Finland trea). 

Därför nobbade Ebba att ta emot Frida vid målgång

När Karlsson gled över mållinjen så var Kalla och Sundling framme hos henne. Traditionsenligt väntar ju resten av stafettlaget in den som avslutar, men i det här fallet var det en blågul åkare som saknades, nämligen Ebba Andersson. 

Anledningen till det? Hon var grymt besviken. 

– Jag hade nog med att försöka samla mig, säger hon och fortsätter: 

– Det är med stor besvikelse vi kan summera den här stafetten. Vi hade betydligt högre förväntningar, Att passera mållinjen två minuter efter Norge det var inte det vi hade drömt om när vi blickade framåt mot den här dagen. Utifrån den nivå vi presterat på tidigare så är det rimligt att ha högre förväntningar än så här, säger hon. 

Besviken var givetvis även Karlsson. 

– Det är verkligen ingen placering som jag sätter i vitrinskåpet och jublar för. Det var inte kul att åka heller, säger hon. 

Frida Karlssons besvikelse efter stafetten

Hur tänker du innan start, med tanke på hur läget ser ut? 

– Jag förstår väl att vi inte har materialet med oss och vi har haft så sjukt bra material de andra dagarna. Det är tråkigt att vi åker på en bom när vi vill som allra mest. 

Vallachefen Petter Myhlback tog på sig ansvaret efter stafetten och bad om ursäkt till det svenska stafettlaget. 

– Det är fint att han står rakryggad i det. Jag vet ju att de gör allt de kan, det är tråkigt att vi inte får till det i dag, säger Karlsson. 

– Jag ska försöka skaka av mig dagen så fort som möjligt då att man kan få fram det bästa inför nästa lopp. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.