Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför blir Kalla och Kallur nya kolleger

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Charlotte Kalla.
Foto: Nils Petter Nilsson

Häcklöparen Susanna Kallur jobbar sedan flera år tillbaka med marknadsföring hos ÅF.

Nu knyts även skidesset Charlotte Kalla till teknikkonsulten.

– Jag ser mig själv som en elitidrottare fram till 2018 men det här är ett sätt att kika på vad som kan komma sedan, säger Kalla till Dagens Industri.

Allt började med te och fruktsallad hemma hos Susanna Kallur i Falun. Då kom hennes samarbete med ÅF på tal. Nu har även skidstjärnan Charlotte Kalla knutits till teknikkonsulten och därmed blir dessa stora idrottsprofiler kolleger.

– Det här drivet Susanna har, trots motgångar. Man ger bara inte upp. Att hela tiden följa drömmen och verkligen våga satsa - det inspirerar mig, säger Kalla till Dagens Industri.

"Vet aldrig var karriären ..."

Hon kommer dock inte ha en anställning hos ÅF, på samma sätt som Kallur, utan i stället vidareutbilda sig. Tanken är att Kalla ska arbeta med mentorer som rekryteras genom en annons på ÅF:s interna nät.

– Jag vet aldrig var karriären kan ta vägen och det kan dyka upp skador. Därför vill jag aldrig ha några begränsningar. Det finns definitivt ett liv efter skidåkningen, säger Kalla.

En strategi som Susanna Kallur tycker är helt rätt.

– Det viktigaste är att ha ett öppet sinne. Att få provsmaka mycket här och där så att man när man slutar har en aning om var man vill, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.