Charlotte Kalla. Foto: Nils Petter Nilsson
Charlotte Kalla. Foto: Nils Petter Nilsson

Därför blir Kalla och Kallur nya kolleger

Publicerad

Häcklöparen Susanna Kallur jobbar sedan flera år tillbaka med marknadsföring hos ÅF.

Nu knyts även skidesset Charlotte Kalla till teknikkonsulten.

– Jag ser mig själv som en elitidrottare fram till 2018 men det här är ett sätt att kika på vad som kan komma sedan, säger Kalla till Dagens Industri.

Allt började med te och fruktsallad hemma hos Susanna Kallur i Falun. Då kom hennes samarbete med ÅF på tal. Nu har även skidstjärnan Charlotte Kalla knutits till teknikkonsulten och därmed blir dessa stora idrottsprofiler kolleger.

– Det här drivet Susanna har, trots motgångar. Man ger bara inte upp. Att hela tiden följa drömmen och verkligen våga satsa - det inspirerar mig, säger Kalla till Dagens Industri.

"Vet aldrig var karriären ..."

Hon kommer dock inte ha en anställning hos ÅF, på samma sätt som Kallur, utan i stället vidareutbilda sig. Tanken är att Kalla ska arbeta med mentorer som rekryteras genom en annons på ÅF:s interna nät.

– Jag vet aldrig var karriären kan ta vägen och det kan dyka upp skador. Därför vill jag aldrig ha några begränsningar. Det finns definitivt ett liv efter skidåkningen, säger Kalla.

En strategi som Susanna Kallur tycker är helt rätt.

– Det viktigaste är att ha ett öppet sinne. Att få provsmaka mycket här och där så att man när man slutar har en aning om var man vill, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag