Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Där är hon högt rankad i Sverige”

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Tre tuffa lopp i rad, trots att kroppen haft svårt att återhämta sig efter kollapserna i OS. Det kan bli verklighet för Frida Karlsson i Falun efter att ha vilat från tävlingarna i Holmenkollen.

– Hon har bra med energi och bra tryck i kroppen, sedan får man se hur långt det räcker, säger damlandslagsledaren Stefan Thomson.

Planen är att Frida Karlsson i Falun ska åka sprint, milloppet och eventuellt stafett. Det blir intensivt för Karlsson som kollapsade tre gånger i samband med OS i Peking vilket gjorde att hon inte blev uttagen till den avslutande tremilen.

Även världscuptävlingen i Lahtis blev ett misslyckande efter en 16:e plats i milloppet.

En chansning 

Det var en liten chansning att åka i Lahtis efter en lång resa från OS för att se om det räckte att komma tillbaka, menar Thomson.

Därefter bestämdes att Frida Karlsson skulle vila och stå över Holmenkollen för att samla energi.

Nu är hon tillbaka i tävlingsspåret som förbereder inför ett riktigt hårt tävlingsprogram med sprint på fredag, tio kilometer på lördag och går det bra blir hon uttagen till mixstafett på söndagen.

TT: Hur har hon återhämtat sig inför det tuffa programmet i Falun?

– Det är svårt att säga någonting nu eftersom hon inte haft något lopp sedan Lahtis. Men hon har fått tid att träna och samla energi, svarar Stefan Thomson och fortsätter:

– Det har känts bra på träningarna den sista veckan. Hon har bra med energi och bra tryck i kroppen, sedan får man se hur långt det räcker, men det har varit bra signaler.

Kanske sprintstafett

Noterbart är att distansåkaren Frida Karlsson gör en spännande start i sprinttävlingen som går i klassisk stil:

– I klassisk sprint är hon högt rankad i Sverige och det passar henne bra. Hon har åkt till sig en plats i laget, menar Stefan Thomson och berättar att stafettuttagningarna sker på lördagseftermiddagen.

Då handlar det om en historisk skiddag med premiär för mixstafett, både i sprint och traditionell stafett. Stefan Thomson stänger inte dörren för Frida Karlsson i en sprintstafett istället för den traditionella stafetten.

– Vi får se. Det handlar om en speciell sprintstafett med sex sträckor var. Då är det svårt att kalla det sprint eftersom de ska åka nio kilometer. Det är ganska tufft.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.