Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Danska kronprinsen nöjd efter Vasaloppet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kronprins Frederik efter loppet.
Foto: Henrik Hansson

Vasaloppet har visat sig vara populärt bland kungligheter.

Årets lopp var inget annorlunda. Ute i spåren kämpade sig Kronprins Frederik av Danmark igenom det 90 kilometer långa loppet.

– Det var slitigt men jag är supernöjd med det, säger kronprinsen.

I Vasaloppsspåren kan man varje år se diverse kändisar - däribland kungligheter. Kungen har både åkt Vasaloppet och Öppet spår. Prins Carl Philip har mäktat med Öppet spår och för sju år sedan deltog prinsessan Madeleine i Tjejvasan.

Och Danmark vill inte vara sämre.

I dagens lopp åkte kronprins Frederik av Danmark det klassiska loppet.

– Det var slitigt. Jag hade hoppats på lite bättre före, men jag hade bra vallar och förträning, säger Kronprins Frederik.

Hur förberedde ni er inför loppet?

– Det finns en maskin som är fantastisk när man bor i Danmark. Sen är det rullskidor, sen behövs det absolut riktig snö också.

"Intresset ökar"

2013 deltog kronprinsen i Ironman och har gjort flertalet olika lopp och även deltagit i Vasaloppet tidigare. Efter dagens lopp är han nöjd med insatsen.

– Jag är supernöjd. Stämningen var fin och säsongen har varit bra.

Kan du utmana prins Carl Philip och prins Daniel? 

– Jag pratar alltid med dem och kanske kommer de tillbaka. Carl Philip håller på och ska gifta sig, han har mycket att passa till, säger kronprins Frederik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.