Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dahlqvists mardröm – utslagen med en hundradal

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

TALLINN/STOCKHOLM. Mardröm för Maja Dahlqvist i kampen om segern i sprintcupen.

Dahlqvist missade final i Tallinn med en hundradel (!). 

Samtidigt gick rivalen Nadine Fähndrich vidare till final. 

– Men vad fan. Det är helt otroligt, säger Dahlqvist när hon får beskedet.

Sprintcupen den här säsongen har utvecklats till en kamp mellan två åkare: Maja Dahlqvist från Sverige och Nadine Fähndrich från Schweiz. 

Inför tisdagens stadssprint i Tallinn, den näst sista för säsongen, skilde det bara två poäng mellan de båda efter att Dahlqvist spurtat ner Fähndrich hemma i Lugnet i lördags.

Men i Tallinn gick det tyngre för Dahlqvist. 

28-åringen gick enkelt vidare till semifinal. Men där tog det stopp. Dahlqvist hittade inte rätt position i den tunga uppförsbacken på banan och lyckades inte ta eget spår. 

På upploppet spurtade hon in som fyra och fick förlita sig på tid för att nå finalen. Det räckte nästan. Men inte hela vägen.

Tung kväll för Maja Dahlqvist 

Till slut missade Dahlqvist final med en ynka hundradel. 

– Men vad fan. Det är helt otroligt, säger Dahlqvist när hon får se resultatet.

Dahlqvist var inte nöjd med sin åkning i backen. 

– En helt otroligt dåligt av mig att jag inte går om, säger hon.

Nadine Fähndrich tog sig vidare från sin semifinal och kom därmed att dryga ut försprånget till Dahlqvist inför den avslutande sprinten i finska Lahtis. 

– Det är så klart sämre för mig. Hon åker riktigt bra och jag tror hon kommer vara på pallen i dag. Det blir tufft, säger Maja Dahlqvist. 

Och Dahlqvist fick rätt. Nadine Fähndrich slutade trea finalen efter Kristine Stavås Skistad och Jonna Sundling. Fähndrich är nu 22 poäng före Maja Dahlqvist i sprintcupen. En tävling återstår. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.