Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Kallas val – blir kvar i Sundsvall

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla kallade till en oväntad presskonferens.

VM-medaljören träffade journalister i Sundsvall för att meddela något om framtiden.

– Det kommer att komma en liten nyhet, säger Kallas presskontakt Torbjörn Nordvall.

– Jag ska bo kvar i Sundsvall. Jag trivs väldigt bra och har gjort det sedan jag flyttade hit, säger Kalla till SportExpressen.

Charlotte Kalla räddade den svenska äran i VM i Lahtis. Hon lyckades vända säsongen som började med ett oroväckande hjärtstrul och kamma hem tre VM-medaljer.

Men mästerskapet bjöd även på stora nyheter på affärsfronten för Kallas del. Mitt under VM berättade 29-åringen att hon brutit samarbetet med Keith Karlsson efter åtta år. Nu representeras hon av marknadsföringsbyrån Håkanson United, ledd av Olle Håkanson.

Kalla kallar till presskonferens

– Jag vill prova något nytt för att få ny energi och nya perspektiv i arbetet med att utveckla mina kommersiella samarbeten, sa Kalla i ett pressmeddelande.

I eftermiddag höll Charlotte Kalla en presskonferens på Stadshuset i Sundsvall. Kalla väntades prata om sin framtida karriär och avslöja tankar kring sin tränings- och bostadsort.

– Det kommer att komma en liten nyhet, säger Kallas presskontakt Torbjörn Nordvall.

Ska bo kvar i Sundsvall

Och mycket på riktigt: på presskonferensen bekräftade Kalla, trots spekulationer om motsatsen, att hon kommer att bo kvar i Sundsvall.

– Det är bra träningsmöjligheter här och jag har fina kompisar, säger Kalla på presskonferensen, och utvecklar sen för SportExpressen:

– Jag trivs bra med det riktiga livet som är utanför idrotten. Det är en mysig stad och jag har bra vänner här. Det är bra kommunikationer också med nära till Arlanda. Dessutom ett bra klimat på sommaren och härliga restauranger.

Åker till Kanada på måndag

Kalla var tidigare sambo med skidåkaren Anders Svanebo, men paret separerade i september. När SportExpressen talade med Kalla i december hade hon inte bestämt sig för om hon skulle bo kvar i Sundsvall, eller flytta längre norrut.

– Jag trivs bra i Sundsvall. Sedan får vi se vad som händer till våren, sa Kalla då.

Till helgen väntar en tremil i Holmenkollen, innan världscupen avslutas i Quebec, Kanada, helgen efter.

– Vi drar direkt på måndag morgon över till Kanada. Kanada har varit solklart från början, men det var lite mer funderingar kring Holmenkollen. Men jag känner mig jättepeppad nu efter stavbrottet i VM, att ta revansch på tremilen där.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.