Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Kallas svar efter skämtet i SVT

Charlotte KallaFoto: Carl Sandin
Andre PopsFoto: Magnus Liljegren/Ibl-Aop

PITEÅ/STOCKHOLM.

Skidlandslagets presschef Torbjörn Nordvall reagerade starkt när André Pops drev med Charlotte Kallas vinnarskalle på Idrottsgalan.

Och nu har även skidhjälten medgett att hon blev besviken på skämtet.

– Att de tog med ett klipp när jag var ledsen och sårbar, det tyckte jag var onödigt, säger Kalla.

Det var under första halvan av Idrottsgalan som programledaren André Pops visade upp ett montage med Charlotte Kallas allra bittraste intervjuer.

Tittarna fick bland annat se hur en besviken Kalla stormade ut från en intervju med just Pops efter en misslyckad tävlingsinsats.

Skidlandslagets presschef Torbjörn Nordvall satt i tv-soffan och reagerade starkt på montaget.

Nordvall kritisk mot skämtet

"Detta är den Charlotte jag känner som vill alla väl och alltid gör sitt bästa, även för SVT. Tummen ner för Pops taskiga skämt. Att göra sig rolig på en vinnarskalles bekostnad var smaklöst uselt. OGILLA", skrev Nordvall på Facebook.

Nordvall stod fast vid sin kritik när SportExpressen ringde upp.

– Charlotte Kalla är en vinnarskalle som alltid gör sitt bästa både i och utanför skidspåret. Hon är satt under väldigt hårt tryck och har väldigt höga krav på sig själv. Därför tycker jag att det är väldigt starkt av henne att hon ställer upp och gör alla de här intervjuerna. Det hör inte hemma på en Idrottsgala. Det är ett slag under bältet, sa han.

Charlotte Kalla: "Haft en dialog med SVT"

Kalla, som i dag tog en överlägsen seger på tio kilometer klassiskt på SM-veckans första dag, gillade inte heller hur SVT hade redigerat inslaget.

– Jag tyckte upplägget som André presenterade för mig under touren kunde jag definitivt bjuda på. Klippen när jag var arg och förbannad och utåtagerande. Men att de tog med ett klipp när jag var ledsen och sårbar, det tyckte jag var onödigt.

Menar du klippet från Skandinaviska cupen?

– Ja.

Har du pratat med SVT om det här?

– Ja, vi har haft en dialog.

"De borde ha kollat upp det"

Vad har ni sagt?

– Även fast de försökte vara tydliga borde de ha kollat upp exakt vilka klipp de skulle använda. Det finns faktiskt en del att ta av. Det finns lika många att ta av när jag är sprudlande glad och det glittrar i ögonen. Sedan har det blivit några med svarta ögon också.

Så du lär kolla upp exakt hur det blir innan du gör nåt sånt här igen?

– Det lär jag kolla upp.

När Pops konfronterades med Nordvalls kritik refererade SVT-profilen till Kalla hade förberetts på upplägget.

– Hon visste precis vad vi skulle göra. Jag har pratat med henne. Hon visste att vi skulle klippa ihop och göra en sketch med det omvända. Så det måste vara lugnt med Charlotte, sa Pops.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.