Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallas framtidsbesked efter spekulationerna

Charlotte Kalla lämnar besked...Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
...hon fortsätter minst en säsong tillFoto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÄLLIVARE. Charlotte Kalla, 31, har bestämt sig om framtiden.

Det blir minst en säsong till.

– Jag är sugen på att köra vidare, säger Kalla.

Redan inför den här säsongen flaggade Charlotte Kalla för att det kunde bli den allra sista som elitskidåkare. Och efter VM i Seefeld ville 31-åringen inte ge några besked alls.

– Det vore väldigt orättvist om jag här i målfållan skulle dra för stora växlar och summera det som varit, förklarade Kalla efter det sista VM-loppet.

– Det gör jag i lugn och ro efter säsongen. Då bestämmer jag mig om framtiden.

Nu har hon funderat färdigt.

Charlotte Kalla om framtiden

När SportExpressen träffar Charlotte Kalla efter tremilen på SM i Gällivare så berättar hon att det blir minst en säsong till.

– Det är helt klart nu, säger Kalla.

– Jag har velat ha lite perspektiv innan jag tog beslutet. Jag har inte velat ge några garantier när jag är mitt inne i säsongen, utan kunna utvärdera allting efteråt och låta det sjunka in.

 

”Jag är sugen på att köra vidare”

Beslutet var dock inte särskilt svårt.

– Jag har väl egentligen hela tiden känt att förra sommaren inte var den sista träningssommaren. Och sen har jag också en känsla av att det finns mer att plocka ut.

– Jag fick till bra lopp i början av säsongen, men sen… nej, jag är sugen på att köra vidare.

Charlotte Kalla tog tre pallplatser i världscupen den här säsongen, på tre olika distanser (10 kilometer klassiskt, 10 kilometer fristil och 15 kilometer fristil). På VM i Seefeld gick det dock tyngre, även om det blev guld i stafetten. Hon var som bäst femma individuellt.