Charlotte Kallas avsked till ungdomskärleken: ”Jag grät floder”

Foto: Jonas Lindkvist/DN/TT / TT NYHETSBYRÅN / DN / Jonas Lindkvist

Som 16-åring flyttade Charlotte Kalla hemifrån och sa hejdå till tonårskärleken.

I Sommar i P1 berättar den förre skidstjärnan om hur en sommar förändrade hennes syn på avsked.

– Jag grät floder, säger Kalla.

För att ta sig till världstoppen har Charlotte Kalla, som avslutade elitkarriären i våras, lagt ner tusentals timmar på träning. Det har också inneburit en hel del förändringar och farväl.

– När det kommer till relationer valde jag tidigt att inte vara så sentimental vid förändringar, säger hon i Sommar i P1.

– Jag flyttade från mamma, pappa och mina två yngre systrar redan när jag som 16-åring skulle börja gymnasiet och har sedan dess inte haft så mycket laddning kring avsked.

Som 16-åring lämnade Charlotte Kalla inte bara barndomshemmets trygghet, hon sa också hejdå till en kärlek som flyttade till en annan del av landet.

– Förutom ny skola och egen lägenhet betydde slutet av sommaren 2003 att min dåvarande pojkvän skulle rycka in i lumpen nere i Bålsta, över hundra mil från Tärendö.

Charlotte Kallas insikt: ”Hanterar min längtan”

Efter avskedet åkte 16-åriga Kalla till sin moster tillsammans med sin syster, berättar hon.

– Vi sov över på en av öarna, badade bastu och i havet och grillade banan med choklad i foliepaket.

– Det jag ändå minns mest var hur ensam och ledsen jag kände mig. Jag grät floder när dagens aktiviteter var över och det var dags att sova.

Helgen kom med flera insikter.

– Under den här helgen pratade jag massor med Ingela (moster) och hon fick mig att inse att livet innehåller avslut och förändringar. Jag behöver hitta strategier för att hantera min längtan så den inte åt upp mig.

– För att hantera avslut har jag i stället valt att se ett hejdå som en paus tills vi ses igen.

Tv: Frida Karlsson om flytten: ”Lever inte lyxliv”

Frida Karlsson om nya livet i Östersund

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.