Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Charlotte Kalla tog hem ett nytt SM-guld

Publicerad

Charlotte Kalla bjöd på en uppvisning i skejten under sista SM-dagen.

Stjärnan vann skitahlonen med 34,5 sekunder före Maria Rydqvist.

– Det är ingen tvekan, Charlotte Kalla är den bästa skidåkartjej som Sverige har haft, säger SVT:s expert Anders Blomqvist.

Charlotte Kalla fortsätter att dominera SM–veckan i Piteå.

28–åringen fick kämpa i början av söndagens skiathlon men vann till slut med dryga halvminuten.

– Det var lite mera kämpigt i dag. Jag var lite segstartad på den klassiska delen och det var ganska mycket vind, säger hon till SVT.

I skejtdelen kunde Charlotte Kalla rycka och tog sitt 21:a individuella SM-guld. Hon har därmed bara ett upp till Antonina Ordina, som har tagit 22 individuella guld.

– Om det är lika roligt som tidigare att vinna SM-guld? Ja, det tycker jag, säger hon i SVT.

– De tidigare loppen under detta SM har jag verkligen försökt att ha en go' känsla i kroppen. Men nu började jag känna att veckan har tagit ut sin rätt, så i dag var jag verkligen sugen på att vinna.

Charlotte Kalla blev utslagen i semifinalen i lördagens sprint men vann både tio kilometer klassiskt och lagstafetten med Piteå tidigare under veckan.

Ebba Andersson tog brons

Maria Rydqvist slutade tvåa, 34,5 sekunder, efter Kalla och talangen Ebba Andersson tog bronset, och korsade mållinjen en dryg minut efter Charlotte Kalla.

– Det var tufft men väldigt roligt. Det var väldigt många som hejade så det var jättekul, säger Ebba Andersson till SVT.

Talangen åker därmed hem från SM med två medaljer.

– När jag kom hit ville jag bara få bra race och känna att jag hade en bra känsla i kroppen. Så det här var jätteroligt, jag är jättenöjd, säger hon.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag