Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalla om sitt nya liv med sambon Fredrik

Fem snabba med Charlotte Kalla
Charlotte KallaFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skidstjärnan är nybliven sambo med mäklaren Fredrik KarströmFoto: SUNDSVALLS-TIDNING

Charlotte Kalla är i harmoni. 

En av anledningarna: Coronapandemin har gjort att skidstjärnan kunnat tillbringa mer tid med pojkvännen Fredrik Karström. 

– Det har öppnats en möjlighet att kunna ha jättemycket tid tillsammans, säger 33-åringen till Dagens Nyheter.  

Charlotte Kalla vittnar om en förändring i det svenska skidlandslaget. Under flera år har Kalla varit den överlägset främsta bland damåkarna, men utmanas nu hårdare av yngre åkare som Linn Svahn, Frida Karlsson och Ebba Andersson. 

– Det är det här jag har drömt om hela karriären. Att det ska finnas åkare med olika styrkor och svagheter som kan lyfta varandra. Att man har den där extra kryddan. Att veta att jag kanske inte hänger med i juli och augusti men det är en kittlande tanke att när jag har fått bygga min grund ska jag kunna vara med och utmana. Men jag är ödmjuk för att de andra håller jättejättehög nivå, säger Kalla i en intervju med Dagens Nyheter. 

Och på tal om det där med att inte hänga med i juli och augusti, men att hitta toppformen lagom till vintersäsongen. Charlotte Kalla har enligt DN tidigare upplevt en obalans under höstarna, när det verkar orimligt att hon ska kunna vända sitt nedtränade tillstånd till konkurrenskraftig tävlingsform. Samtidigt ska Kalla ha upplevt att hon saknat ett socialt sammanhang när familj och vänner återvänt till vardagen efter sommaren. 

Charlotte Kalla om sin sambo Fredrik

Men nu är någonting annorlunda.

 – Det känns som att det blev någon form av balans i allt, säger den svenska skidstjärnan. 

SportExpressen har tidigare berättat om Charlotte Kallas nya träningsupplägg där ”åkekonomin” är i fokus, alltså en utveckling av tekniken för att spara så mycket energi som möjligt i åkningen. 

Den nya satsningen kan ha spelat in i Kallas ovanligt harmoniska höst, men hon lyfter även upp sambon Fredrik Karström som ett annat exempel. 

– Ta bara det här med corona. Det har öppnats en möjlighet att kunna ha jättemycket tid tillsammans. I våras hoppades jag in i det sista att det skulle bli någon tävlingsavslutning. I stället fick jag en jättelång ledighet när jag annars inte skulle fått möjlighet att tillbringa så mycket tid med honom, säger Kalla till DN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.