Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Kalla kan få hjälp – av norska laget

Charlotte Kalla.
Foto: Johanna Lundberg
Therese Johaug har dominerat totalt i vinter.
Foto: Gepa Pictures/ Florian Ertl

Charlotte Kalla har kämpat med formen under säsongen.

Nu har den svenska skiddrottningen erbjudits hjälp från rivalhåll.

– Givetvis kan vi tänka oss att bjuda in Kalla till någon landslagssamling. Vi vill ha henne tillbaka på hennes toppnivå, säger norske längdtränaren Egil Kristiansen till Norrbottens-Kuriren. 

Charlotte Kalla, 28, hade en sportsligt tung helg under tävlingarna i Falun. Hon blev nia på fem kilometer klassiskt och sjua på tio kilometer fristil.

Efter loppen följde dessutom en kontrovers med landslagets damtränare Mattias Persson, som hävdade att Kalla "inte mår så bra i själen", vilket föranledde ett krissamtal med åkare och tränare.

Kalla meddelade därefter att hon står över helgens tävlingar i finska Lathis.

Charlotte Kalla bjuds in av Norge

Men det är inte bara i Sverige som oron över Kallas svacka växt sig starkt. I Norge saknar man sin favoritkonkurrent och är beredda på att hjälpa till med att få henne tillbaka i gammalt klassiskt slag.

Norske längdtränaren Egil Kristiansen har framfört en inbjudan till Kalla att komma och sparra med norska giganterna Marit Björgen och Therese Johaug.

– Givetvis kan vi tänka oss att bjuda in Kalla till någon landslagssamling. Vi vill ha henne tillbaka på hennes toppnivå, säger Kristiansen till Norrbottens-Kuriren. 

– Hon var och tränade samtidigt som oss på Sognefjellet i fjol och då fick hon vara med oss och träna.

"Har definitivt inte fått ut sin potential"

Kristiansen medger dock att han inte sitter på kunskap om varför säsongen hackat för Kallas del.

– Jag har inte nog inblick i Charlottes träning för att kunna uttala mig om det. Men hon har definitivt inte klarat att få ut sin potential i alla fall, som hon velat bevisa den här vintern. Men orsaken törs inte jag uttala mig om, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.