Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlotte Kalla: "Har inget på VM att göra"

Foto: Simon Hastegård

FALUN/STOCKHOLM. Charlotte Kallas tunga helg fortsätter. I går missade hon pallen i sprinten. Och i dag slutade svenskan på fjärde plats i skiathlonen, långt efter segrande Astrid Jacobsen.

– Ska jag vara 40 sekunder efter på skandinaviska cupen har jag ingenting i VM att göra, säger Kalla till SportExpressen.se

Vid sidan av Tour de Ski tävlar Charlotte Kalla i den skandinaviska cupen på VM-banorna Falun. I dagens skiathlon låg Kalla med i täten efter den klassiska delen, men tappade helt på den avslutande fristilsdelen.

– Det var segt, tungt före, säger en fåordig Charlotte Kalla med gråten i halsen.

Hur var dina skidor?

– Dåliga.

Kalla fick släppa norskan Astrid Jacobsen och Sofia Bleckur direkt ut ur stadion efter skidbytet. Efter 15 kilometers åkning gick Kalla i mål på fjärde plats, hela 41 en sekunder efter Jacobsen.

– Kroppen känns bra, men inte skallen, säger Kalla.

"Skönt att lämna och åka hem"

Efter loppet var Kalla förkrossad, och medger att hon måste höja sig för att ha en chans på VM.

– Det var ingen rolig avslutning på min vistelse i Falun. Så nu ska det verkligen bli skönt att lämna och åka hem, säger hon.

VM i Falun inleds den 18:e februari.

Vad händer nu?

– Nu blir det träning.

Blir det någon mer världscup innan VM?

– Nej.

Bästa svenska blev i stället Sofia Bleckur. Bleckur slutade på andra plats, bara sekunder efter Jacobsen. Martine Ek Hagen slutade trea.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.