Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charlotte Kalla: "Har inget på VM att göra"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Simon Hastegård

FALUN/STOCKHOLM. Charlotte Kallas tunga helg fortsätter. I går missade hon pallen i sprinten. Och i dag slutade svenskan på fjärde plats i skiathlonen, långt efter segrande Astrid Jacobsen.

– Ska jag vara 40 sekunder efter på skandinaviska cupen har jag ingenting i VM att göra, säger Kalla till SportExpressen.se

Vid sidan av Tour de Ski tävlar Charlotte Kalla i den skandinaviska cupen på VM-banorna Falun. I dagens skiathlon låg Kalla med i täten efter den klassiska delen, men tappade helt på den avslutande fristilsdelen. 

– Det var segt, tungt före, säger en fåordig Charlotte Kalla med gråten i halsen.

Hur var dina skidor?

– Dåliga.

Kalla fick släppa norskan Astrid Jacobsen och Sofia Bleckur direkt ut ur stadion efter skidbytet. Efter 15 kilometers åkning gick Kalla i mål på fjärde plats, hela 41 en sekunder efter Jacobsen. 

– Kroppen känns bra, men inte skallen, säger Kalla.

"Skönt att lämna och åka hem"

Efter loppet var Kalla förkrossad, och medger att hon måste höja sig för att ha en chans på VM. 

– Det var ingen rolig avslutning på min vistelse i Falun. Så nu ska det verkligen bli skönt att lämna och åka hem, säger hon.

VM i Falun inleds den 18:e februari. 

Vad händer nu?

– Nu blir det träning. 

Blir det någon mer världscup innan VM?

– Nej. 

Bästa svenska blev i stället Sofia Bleckur. Bleckur slutade på andra plats, bara sekunder efter Jacobsen. Martine Ek Hagen slutade trea.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.