Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förstör touren, helt idiotiskt”

Foto: TERJE PEDERSEN / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: TERJE PEDERSEN / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson fick en katastrofstart på det nya året och slutade fyra.

I kvartsfinalen.

Efteråt är han bedrövad – och självkritisk.

– Helt jävla idiotiskt. Jag förstör touren för mig själv, säger han.

Calle Halfvarsson stod för ett fullt godkänt sprintkval i Val Müstair och var sjunde snabbast av alla.

I kvartsfinalen tog det stopp. Svensken var länge med i kampen om semifinalplatserna, men lyckades inte skapa sig utrymmet för att gå om konkurrenterna på upploppet. Finn Hågen Krogh tog hem kvartsfinalen före fransmannen Richard Jouve.

Calle Halfvarssons 2019 började med en fjärdeplats, i en kvartsfinal.

Efteråt är han minst sagt självkritisk.

– Just nu är jag bara förbannad och besviken på mig själv. Jag förstör ju touren för mig själv, säger han.

Kan du utveckla?

– Nu är det två viktiga etapper i sprint som jag sjabblar bort. Jag kände mig stark, men fegade ur, låg kvar i spåret och hoppades på att det skulle lösa sig sen. Helt jävla idiotiskt. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Tour de ski

 

Calle Halfvarsson: ”Det är för bedrövligt”

Men det är ganska mycket kvar av touren.

– Jo, det är mycket kvar. Men jag är väl två minuter efter de bästa åkarna. Det är lite väl långt, även om man kan hoppas lite. Men jag måste ta tag i mina taktiska bitar, det är för bedrövligt nu, säger Calle Halfvarsson.

Inför sprinttävlingen i Val Müstair var den den nya banan den stora snackisen. Men Calle Halfvarsson vill varken skylla på isiga kurvor eller höga gupp.

– Nej, det är ju lika för alla, så det är inget att orda om. Visst, de isiga kurvorna var besvärliga, men som sagt… det är samma för alla.

 

I den efterföljande sprintfinalen visade Johannes Hösflot Kläbo att han är sprintkungen på herrsidan. Norrmannen vann överlägset före italienaren Federico Pellegrino och ryssen Sergej Ustiugov.

 

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R