Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Calles sköna besked – knäckte Kläbo i slutet

Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Norske Emil Iversen tog hem herrarnas distanslopp.
Det blev inget svenskt på pallen men i slutskedet av loppet stod Calle Halfvarsson för en stark insats och knep en femteplats.
– Det här var ett betydligt bättre resultat än gårdagens och jag gör mycket saker rätt, säger Halfvarsson.

Calle Halfvarsson stod för ett riktigt ryck i slutet av herrarnas masstart i det 15 kilometer långa loppet. 

Efter att ha legat på en tiondeplats så avancerade Halfvarsson och i sista backen så knäckte han norrmannen Johannes Kläbo – och fortsatte sedan sin marsch som räckte till en femteplats. 

SVT:s expert Anders Blomquist var imponerad av Halfvarsson upphämtning: 

– Jag tycker att Calle inte riktigt hamnar rätt sista varvet men när han väl går i sista stigningen så finns det mycket fart i honom och upploppet var bra. Det finns där, säger han i sändningen. 

”Finns lite att jobba på”

Calle Halfvarsson var han nöjd med sin upphämtning efter loppet. 

– Jag är ganska pigg ändå men jag låg för långt bak när det drog ihop sig. Jag svarar rätt bra när jag trycker till på slutet i sista backen, men jag hade gärna varit på pallen i dag. Det kändes som att jag hade bra skidor också, men jag blev lite för passiv. Det finns lite att jobba på, säger Halfvarsson.

Halfvarsson ligger nu på en åttondeplats i sammandraget. 

– Det är en evighet upp men vi ska åka tre etapper till och jag tar varje etapp enskilt så får man med sig en seger eller en pallplats så skulle man vara nöjd med det. Jag vill ju vara med där uppe. 

Han fortsätter: 

– Det här var ett betydligt bättre resultat än gårdagen och jag gör mycket saker rätt. Sen finns det saker att jobba på med det taktiska men under gårdagen var det som att jag var tre år gammal ungefär med taktiken. 

Det är bra att du har växt upp på ett dygn nu. 

– Ja, i dag är jag i alla fall åtta år gammal, säger han och skrattar. 

Thorns ilska 

Oskar Svensson slutade på en 16:e plats och därefter var nästa svensk Daniel Rickardsson på 28:e plats, precis före Viktor Thorn som fick sin dag förstörd: 

– Det var ganska kul ändå fram tills att någon körde på mig när det var typ en kilometer kvar och jag tappade alla chanser till att vara med i topp tio, säger Thorn. 

Thorn tappade från 16:e till 29:e plats i och med krocken. 

– Det är synd när det skiter sig på en sådan grej. 

Loppet vanns av norske Emil Iversen, som var precis före italienaren Francesco de Fabiani. Trea slutade ryssen Sergey Ustiugov. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.