Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Calles glädjebesked inför OS: Blir pappa

Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA BILDBYRÅN

Calle Halfvarsson har fått den perfekta OS-uppladdningen.

Han ska bli förälder tillsammans med sambon Isabell Olsson.

– Det här är kanske något som talar för mig i OS. Att man har roliga grejer framför sig i livet, säger Calle Halfvarsson.

Det var en Calle Halfvarsson som strålade av glädje i samband med Tour de Ski. Nu vet vi att det inte bara berodde på att hans skidåkning lossnade och att han blev uttagen till OS i Peking.

Samtidigt gick Calle Halfvarsson och bara njöt av livet eftersom han väntar barn tillsammans sambon Isabell Olsson. Nedkomst beräknas ske i juli.

– Vi är jätteglada över detta och det blir en spännande period i livet man har framför sig. Det blir också en omställning, sedan får vi se hur man kan hantera detta med skidorna, säger Calle Halfvarsson till TT.

Han erkänner samtidigt att pappalyckan bidrar till att han blir en bättre skidåkare:

– Det tror jag säkert det gör. Detta är ju en speciell grej. Det är kanske någon form av lättnad att man har något roligt framför sig.

Klarar höjden

Han har just blivit frisk efter den förkylning som gjorde att han inte kunde vara med de övriga landslagsåkarna på lägret i Livigno. Den 27 januari ansluter han med de övriga i samband med flyget till Peking.

TT: Hur mycket tappar du av att inte vara på hög höjd just nu?

– Jag är inte så orolig. Jag vet att jag kommer att få nio dagar på hög höjd innan första etappen. Känner mig trygg i det. Visserligen blir det inte lika många dagar på hög höjd som de andra. Nu är det bara att vänta och se om det kommer att få någon betydelse.

Får chansen direkt?

Det märks att Calle Halfvarsson är märkbart lycklig. En kombination av att bli pappa, skidåkning som fungerar och en färsk OS-biljett har gjort susen. Inte ens det faktum att OS går i en diktaturstat som Kina kan få honom på sämre humör:

– Nu är det som det är och det går inte att göra något åt det. Jag tror det blir ett jättebra mästerskap. Man ska försöka vara positiv och inte negativt inställd. Detta får man ta efteråt om det inte sköts bra. När jag kommer hem får vi svara på de frågorna. Nu är det dumt att redan nu sitta hemma och tänka att det inte blir bra i Kina, säger Calle Halfvarsson som fått signal om att han kommer att få åka inledningsloppet 30 kilometer skiathlon.

https://www.instagram.com/p/CY9KN4Ds-5_/?utm_medium=copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.