Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Calle Halfvarsson om sin pinsamma miss i Falun

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

FALUN/STOCKHOLM. Calle Halvarsson kände sig i bra form under sprinten.

Sen fällde han krokben för sig själv.

– Jag fattar inte vad jag håller på med.. hoppas att ingen såg vad som hände, att alla blundade precis då, säger han.

Richard Jouve vann sprinten i Falun och snuvade Johannes Hösflot Kläbo på totalsegern.

För Calle Halfvarssons del såg det också ljust ut.

I alla fall inledningsvis.

Halfvarsson var snabbast av de sex svenskar som tog sig vidare från prologen.

– Går jag vidare från kvartsfinal blir det pallen, sa han inför kvartsfinalen.

Det gick dock inte riktigt som planerat.

Halfvarsson: ”Vad håller jag på med?”

Halfvarsson tog sig förvisso vidare till semifinal, men där fick han se sig utslagen efter ett dråpligt fall i den sista backen. 32-åringen kan bara skratta efteråt.

– Det är så klantigt alltså. Jag slår krokben på mig själv i andra backen. Det är så.. det händer aldrig, men det händer här. Jag fattar inte vad jag håller på med.

– Jag kör högra skidan på vänster sida av vänsterfoten.

Varför gör du det?

– Jag vet inte.. det är tråkigt. Det kändes bra och jag hade kontroll över det. Jag tog det jättelugnt i början för att spara krafter till upploppet. Jag förstod att vi skulle vara tillsammans där framme och jag visste att jag hade bra skidor. Då får man inte slå krokben på mig själv.

Halfvarsson fortsätter:

– Man brukar inte tappa jättemycket om man ramlar i en uppförsbacke och tar sig upp snabbt. Men i det här fallet sitter jag fast i mig själv, så det var kört.

”Hoppas alla blundade”

Har du varit med om något liknande?

– Nej, det har nog aldrig hänt förut. Det var första och sista gången hoppas jag. Jag kommer inte kolla om loppet, det blir bara pinsamt. Det är bara att glömma och gå vidare. Hoppas att ingen här, jag vet inte hur många som tagit sig hit, såg vad som hände. Att alla blinkade precis när jag ramlade, säger han och skrattar.

Calle Halfvarsson har tidigare sagt att han är på jakt efter nya sponsorer. Han har inga större förhoppningar om att telefonen kommer gå varm i eftermiddag och kväll.

– Det är nog inte så många sponsorer som ringer efter i dag, de vill väl att man står på benen. Hoppas jag kan vara med och slåss hyfsat högt upp i morgon i stället, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.