Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Calle Halfvarsson kör sista sträckan - mot sin vilja

Foto: /Ibl / /IBL ALL OVER PRESS FINLAND

Calle Halfvarsson har själv sagt att han inte vill åka sista sträckan i fredagens stafett.

Men det tvingas han göra.

Det bekräftar förbundskapten Rikard Grip.

– Vi ska slåss om medaljer, säger han.

Daniel Richardsson, Johan Olsson och Marcus Hellner är de tre övriga åkarna i laget. Förbundskapten Rikard Grip är nöjd med sin uttagning och tror mycket på lagets chanser. Kanske mest anmärkningsvärt är uttagningen av Calle Halfvarsson som tidigare hintat om att han inte vill delta i stafetten.

- Det här är det bästa laget vi kan ställa på papperet i morgon, säger förbundskapten Rikard Grip.

Har Calle varit nervös?

- Nej, men han har varit osäker på hur formen har varit och om han ska gå den här sträckan.

"Calle har den bästa spurten"

SportExpressens expert, Carl Quicklund, tror Halfvarsson kan bli nyttig på den avgörande sista sträckan.

- Jag tror att man i stafettlägen använder uteslutningsmetoden - rätt åkare på rätt sträcka. Calle har den bästa spurten och då måste vi ha honom på sista sträckan. Han är besviken från tidigare prestationer, men nu är det bara att ta sig i kragen. Det här kommer avgöras i spurten, och där är Calle bästa svenska åkare, säger Quicklund.

"Vi ska slåss om medaljer"

Förbundskapten Rikard Grip håller Norge och Finland som favoriter i morgondagens stafett, men tror att Sverige har stora chanser till medalj.

- Vi tror det kommer gå fort på de klassiska sträckorna. Finland och Norge kommer sätta fart på det. Jag tror det är Niskanen som kommer åka för Finland så det kommer garanterat ta sista, säger Rikard Grip.

- Vi ska slåss om medaljer, det är absolut inte vi som är favoriter utan det är framför allt Norge och Ryssland som är starka kandidater.

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.