Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Calle Halfvarsson åker hem från VM i Lahtis

Calle Halfvarsson till vänster.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

LAHTIS. Calle Halfvarsson spurtade in ett brons till Sverige i stafetten.

Och nu åker han hem.

– Det hade varit idiotiskt att åka en femmil i den form jag är i nu, säger han.

Calle Halfvarsson hade en period under säsongen då hans fina åkning såg ut att kunna generera i flera medaljer för hans del under VM.

Men när Sågmyrasonen väl kom till Lahtis så ville det sig inte för honom. Sprinten blev en besvikelse och inte heller skiathlonen eller 15 kilometersloppet blev vad Halfvarsson hade hoppats på.

Men han har kämpat på - och på fredagen fick han utdelning för det.

"Inget där att göra"

Efter två katastrofala inledningssträckor på stafetten kunde Marcus Hellner köra upp ett stort försprång och bädda för att Halfvarsson kunde spurta in bronset.

Det lovade gott inför söndagens avslutande femmil, men då är Halfvarsson inte med.

– Nu åker jag hem och laddar för världscupen i Drammen, säger han på prisceremonin.

27-åringen känner inte att han är i tillräckligt bra slag för att gå femmilen och ställas mot sin nemesis Petter Northug.

– Det hade varit idiotiskt att åka en femmil i den form jag är i nu. Det hade varit kul att möta Petter, men jag har inget i en femmil att göra i den form jag är i nu. Nu måste jag hem och vila för att få energi, säger Halfvarsson.

Kritik mot arrangören

Precis som efter loppet så passar Halfvarsson på att ge en släng av kritiksleven till arrangören på grund av det dåliga föret under fredagens lopp.

– Det är lite tråkigt att se faktiskt, för jag såg på tv-bilderna efteråt i nordisk kombination att de hade stenhårda spår. Det är dåligt att de inte får till spåren till oss, för det är ändå ett VM det här. Jag vet inte vad de har gjort, för det toksnöar nu och ändå har de hur fina spår som helst. Det verkar som att de prioriterar deras lopp, säger Halfvarsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.