Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt – nu avslöjas den pinsamma sanningen

Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hans Christer Holund klantade till det rejält i 15-kilometersloppet i Nove Mesto.

Norrmannen åkte fel och upptäckte det inte förrän en kilometer senare.

– Jag sa ”nej, nej, nej” högt till mig själv. Jag förstod att jag hade klantat till det, säger Holund till NRK.

Till en början verkade det som om världsmästaren från femmilen förra året hade en svag dag i spåret i Nove Mesto och därför valde att bryta loppet – men sanningen visade sig vara en annan. 

Efter fem kilometer av loppet åkte han helt enkelt fel.

– Det är ett lopp där man ska byta spår sex gånger under de 15 kilometrarna, så man måste hålla tungan rätt i munnen, säger Holund till NRK efter loppet.

Holund förstörde två lopp

Holund berättar hur han var i sin egen bubbla och glömde att byta slinga efter det första varvet.

– Jag upptäckte det först efter en kilometer och det var inte någon poäng med att åka tillbaka. Det skulle ha varit helt bortkastat, säger Holund.

– Jag sa ”nej, nej, nej” högt till mig själv. Jag förstod att jag hade klantat till det. Det var väldigt surt och jag har inget att skylla på. Det ska inte hända.

Att Holund bröt loppet betyder dessutom att han inte heller kommer vara med i söndagens jakstart som utgår från tiderna i lördagens lopp.

– Jag öppnade kontrollerat och hade planer på att spara på krafterna. Jag tror att jag hade kunnat vara med och kämpa. Det är extra surt att inte bara ett, utan två lopp ryker, säger Holund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.