Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brita Zackaris svar till Pops: "Massa ilska"

Brita Zackari.Foto: Robert Eklund
André Pops.Foto: Nils Jakobsson
Foto: Carl Sandin

André Pops dömde ut Brita Zackari som skidåkare i Vinterstudion.

Nu kommer svar på tal från Zackari, som är SVT:s åkande reporter under Vasaloppet.

– Vem är ens André Pops? Jag tänkte att jag skulle förolämpa honom, men det finns liksom ingenting på honom, säger Zackari i SVT.

Det var i förra veckan som det stod klart att Rickard Olsson petas av SVT till sändningarna från Vasaloppet.

Ersättare: Brita Zackari.

– Jag kan ju önska att de ändrar sig. Jag brukar ju halvt på skämt halvt på allvar säga att SVT är en förkortning av Sovjet. Icke vinstdrivande företag har en tendens att fungera mer som en slumpgenerator än företag som måste gå med vinst för att betala ut löner, sa Olsson efter beskedet.

Och i SVT:s flaggskepp "Vinterstudion" fick programledaren André Pops under förra helgen frågan hur det kommer gå för Zackari i spåret.

Sådär, trodde Pops.

– Nu när Britta har gått härifrån så kan vi ju säga vår ärliga mening, sa Pops till Johanna Ojala och valde alternativet: "Det blir ju tv i alla fall, sedan om hon kommer i mål...”.

Nu kommer svaret från Brita Zackari, som ligger i hårdträning inför Vasaloppet.

 

 

LÄS ÄVEN: Så mycket tjänar profilerna i Vinterstudion - bilarna, husen, investeringarna

 

Zackari: "Vem är ens Pops?"

I ett tv-klipp publicerat på SVT:s hemsida ger hon sin syn på André Pops uttalande.

– Jag har massa ilska som jag ska ta med mig in i dagens träningspass. Men det finns ingen snö och ingen barmark, men jag ska ändå försöka köra rullskidor, säger hon.

Hennes plan att få revansch på den populäre programledaren gick dock i stöpet.

– Vem är ens André Pops? En jättevältränad kille med snygg frisyr. Jag tänkte först att jag skulle förolämpa honom, men det finns liksom inget på André Pops, säger Brita Zackari.

 

 

 

I stället rullar träningen inför skidfesten vidare.

– Jag tänker att av 15 000 åkare är det nog många som är i min situation. Som kan ha småbarn och bara hinner stryka framsidan av blusen. Att få till fem pass i veckan ska väl gå på något sätt, har hon tidigare sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.