Foto: Suvad Mrkonjic
 Foto: Suvad Mrkonjic

Brink fick bil - men Skofterud utan premie

Publicerad

MORA. Jörgen Brink fick en bil för sitt rekord.

Vibeke Skofterud slog rekord på damsidan – men fick ingenting.

– Det är för dåligt, säger Skofterud.

Inför dagens lopp pekade konkurrenterna ut Vibeke Skofterud som den stora favoriten till segern.

Och hon levde upp till förväntningarna.

Skofterud vann överlägset – på den bästa tiden någonsin i damklassen: 4.08,28.

"Öppet sinne"

– Jag visste inte vad jag hade att ge när jag kom hit, säger Skofterud till SportExpressen.se.

– Jag kom hit med ett väldigt öppet sinne. Jag tänkte att jag kunde vara långt bak, men också att jag kunde vara långt fram. Det blev det senare, som tur var.

Hur var det att komma in på upploppet inför publiken, med den norska flaggan?

– Det var härligt. Det har inte varit någon norsk vinnare här i damklassen förut, så det var stort. En väldigt fin upplevelse – mycket folk, bra väder och bra stämning.

Jörgen Brink fick en splitterny bil för sitt rekord.

Men Skofterud fick – ingenting.

– Jag var lite spänd på det faktiskt, om det var någon för premie för det, säger 31-åringen efter presskonferensen i Mora.

När en journalist upplyser henne om att Brink fick en bil säger hon:

– Så det är en bil för herrarna och ingenting till damerna? Det är för dåligt.

Skofterud skrattar till innan hon fortsätter:

– Jag har inte så mycket att säga om det, om reglerna är sådana så är det så.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag