Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Borde varit någon annan som åkte..”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Det är norskt i toppen i Ski Tour 2020, men ingen Johannes Hösflot Kläbo. 

Den norske storstjärnan har fått en mardrömsstart på touren och öppnar nu för att bryta. 

– Det borde ha varit någon annan som åkte här i stället för mig, säger han till NRK

Nu ges han tillåtelse att bryta mot tourens regler och reser med bil till Trondheim för att undersöka fingret. 

Johanns Hösflot Kläbo hade inte någon optimal uppladdning till Ski Tour 2020. I början av februari bröt han fingret när han slog på en boxningsmaskin. 

Trots det kom han till start i Östersund på lördagen. Resultatet var dock inte det som Kläbo är van vid. Kläbo körde in som 31:a man, 1.22.8 bakom vinnaren Sjur Röthe. 

Direkt efteråt var han less. 

– Jag är jättebesviken. 

Kläbo uppgiven – kan bryta Ski Tour 2020

Söndagens jaktstart gick inte mycket bättre den. Han körde upp sig sex positioner, men var hela 2.15 bakom vinnande Pål Golberg. 

Nu öppnar han för att bryta touren i förtid. 

– Jag har egentligen inte lust att fortsätta, inte när det ser ut så här. Nu måste vi göra en grundlig utvärdering. Det är inte kul att vara så långt bak, det borde ha varit någon annan som åkte här i stället för mig, någon som åker mycket snabbare än vad jag gör i alla fall, säger Kläbo till NRK

Och det är inte heller bara handen med det brutna fingret som krånglar. 

– Jag tror det är en kombination av allt. Vi får se vad vi gör framöver. 

Kort efter loppets slut meddelar Fis att Johannes Hösflot Kläbo kommer att resa med bil till Trondheim för att undersöka sitt finger hos sin läkare. 

Egentligen får inte utövarna resa med annat än tåg under Ski Tour 2020, men juryn har gett Kläbo dispens av medicinska skäl. 

Emil Iversen: ”Det är pinsamt faktiskt”

Inte heller Emil Iversen, som inledde säsongen strålande, går särskilt bra. Till skillnad från Kläbo tar Iversen dock nedgången med en klackspark. 

– Är det här det sista vi får se av Emil Iversen i världscupen? Kanske, säger han och skrattar. 

– Det går fruktansvärt dåligt, det är pinsamt faktiskt. Men, så som jag körde i början av säsongen, vilket var något av det bästa jag någonsin gjort, tyder på att jag inte har gjort allt fel. Så det handlar bara om att ta sig igenom det här. 

Iversen slutade 23:a på lördagen och även 23:a i jaktstarten. Så målet för resten av touren är tydligt. 

– Nu ska jag sikta på att bli 23:a i varje lopp. 

Vann loppet gjorde Pål Golberg, följt av Alexander Bolsjunov och Martin Löwström Nyenget. Jens Burman blev bäste svensk med en 19:e plats. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.