Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bolsjunovs nya kross i Toblach

Alexander Bolsjunov.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Alexander Bolsjunov går mot en överlägsen seger i Tour de ski.

I onsdagens jaktstart drygade han ut sin ledning när det återigen blev en helrysk pall.

– En magnifik uppvisning igen, säger kommentatorn Jacob Hård i SVT.

Alexander Bolsjunov gick ut åtta sekunder före Denis Spitsov i jaktstarten i Toblach och det var ett försprång som växte under hela loppet.

Den överlägsne ledaren av Tour de ski drygade ut sin totala ledning och var 55 sekunder före ett gäng landsmän i mål.

– En magnifik uppvisning igen, säger kommentatorn Jacob Hård i SVT.

– Han åker så smart och knäcker sig inte i bra lägen. Han åker balanserat fort och vet hur han ska hantera det här, säger experten Anders Blomquist.

William Poromaa åkte upp sig

Bakom Bolsjunov blev det en spurtuppgörelse där Ivan Yakimushkin kom före Evgeniy Belov. 

Åtta av de nio främsta placeringarna togs av Ryssland och precis som under tisdagen var det fransmannen Maurice Manificat som sprängde sig i bland Ryssarna när han slutade på sjätte plats.

För svensk del gjorde William Poromaa sin bästa insats hittills i Tour de ski och slutade på 21:a plats efter att ha startat på 27:e. Han kom i mål precis före Calle Halfvarsson och precis efter Oskar Svensson. Björn Sandström blev 39:a, Marcus Ruus 49:a och Johan Häggström bröt touren kort innan start.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.