Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir tagen på sängen med Björgen-frågan

Stina Nilsson på presskonferensen.
Foto: Expressen
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

LAHTIS/STOCKHOLM. Marit Björgen ska köra VM-sprinten.

Men stor förvirring uppstod då det såg ut som att hon petats ur den norska uppställningen.

Stina Nilsson blev ställd på presskonferensen.

– Oj, jag fick veta det här just nu, säger hon förvånat.

Det norska landslaget höll presskonferens samtidigt som det svenska landslaget.

Då uppstod förvirring.

Marit Björgen fanns nämligen inte med i den norska laguppställningen till sprinten, något som också nådde svenskarna.

– Oj, jag fick veta det här just nu. Men då har de (norska landslagsledningen) väl gjort den bedömningen, säger Nilsson under presskonferensen.

Missförståndet: Björgen med i sprinten

Men alla skidälskare kan vara lugna.

Marit Björgen kommer att köra sprinten, men fanns inte med i laguppställningen då hon har en friplats i sprinten tack vare VM-guldet på distansen i Falun.

Efter presskonferensen fick Stina Nilsson beskedet att hon visst kommer att ställas mot den norska skiddrottningen i sprinten.

Hon verkar dock inte vara så intresserad av vilka som kommer till start på torsdag. En viss valör på medaljen ligger i fokus.

– Jag fokuserar på det jag ska göra, säger hon.

Anlände en dag tidigare

Det svenska VM-hoppet anlände till Lahtis en dag tidigare än de andra. Allt för att göra sig hemmastadd i området – och på hotellet.

– Jag kommer förhoppningsvis vara här ganska länge. Så det är viktigt för mig att det ska kännas lite som hemma. Jag har piffat till hotellrummet lie, fixat med tända ljus och så. Det är viktigt, säger Stina Nilsson och fortsätter:

– Det har varit jättebra. Jag fick en vilodag i går med sovmorgon. Jag har bara kört ett lugnt pass än så länge, men uppladdningen har varit väldigt bra hittills.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.