Marit Björgen. Foto: Nils Petter NilssonMarit Björgen. Foto: Nils Petter Nilsson
Marit Björgen. Foto: Nils Petter Nilsson
Charlotte Kalla, Marit Björgen och Heidi Weng. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNCharlotte Kalla, Marit Björgen och Heidi Weng. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla, Marit Björgen och Heidi Weng. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Björgens son Marius portas av landslaget

Publicerad

Marit Björgens son Marius har börjat i förskolan.

Nu portas han från att bo med sin mamma under de norska landslagslägren.

Och Björgen kan få ett "mysförbud".

– Vi kan inte ha barn som bor med resten av landslagstruppen, säger chefsläkaren Petter Olberg till VG.

I fjol följde sambon Fred Börre Lundberg och sonen Marius, 1, med Marit Björgen på landslagslägret i Val Senales.

Det kommer inte att hända i år.

Den norska landslagsledningen är nämligen rädd för smittorisken, med tanke på att den ettårige pojken nu börjar i förskolan.

– De kommer inte att följa med på samlingar. Marit för hälsa på dem. De ska inte bo på samma hotell som oss, vi kan inte ha barn som bor med resten av truppen, säger chefsläkaren Petter Olberg till VG.

Björgen kan få mysförbud innan OS

Han menar att alla baciller på förskolor är en fara för elitidrottare.

– Det är extra kris när det kommer till smitta, säger Petter Olberg till tidningen.

Björgens landslagskollega Astrid Uhrenholdt Jacobsen sa ifjol att hon tyckte att det var väldigt kul att Marius följde med landslaget, men hon var också skeptisk med tanke på smittorisken.

– Astrid har en poäng där. Samtidigt är vi människor. Vi måste fortsätta med att leva våra liv, men vi måste få till en lösning som fungerar för alla, säger Olberg.

Med tanke på Marit Björgens uppladdning inför OS i Sydkorea i februari kan hon också få ett "mysförbud" med Marius, skriver den norska tidningen. Och landslagsledningen kan komma att avråda den norska skiddrottningen från att bo tillsammans med sin son från och med nyårsafton.

 

OS-festen i sydkoreanska Pyeongchang börjar den 9 februari 2018.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag