Therese Johaug. Foto: Nils Petter Nilsson
Therese Johaug. Foto: Nils Petter Nilsson

Björgen till Johaug: 'Du kan få låna honom'

Publicerad

Marit Björgen är lycklig sambo med Fred Börre - något hennes kollega Therese Johaug verkar vara avundsjuk på.

När Johaug i norska TV2 frågar Björgen om hur hon ska hitta kärleken så får hon ett udda förslag till svar.

Björgen erbjuder sig att låna ut Börre.

– Så du får känna på hur det är att ha en ordentlig man, säger hon.

Marit Björgen och Therese Johaug umgås så väl i skidspåren som utanför dem. De två norska skiddrottningarna är väldigt goda vänner - trots att det är mycket som skiljer dem åt.

Inte minst när det kommer till privatlivet.

Marit Björgen lever lyckligt tillsammans med den dubbla OS-guldmedaljören i nordisk kombination, Fred Börre, medan Johaug är singel.

Kan få låna pojkvännen

Det verkar hon ha tröttnat på.

För när Johaug får i uppdrag av norska TV2 att intervjua sin vän - så frågar hon hur som singel ska kunna få en lika bra man som Björgen har fått.

– Du får nog aldrig en man som Fred Börre, säger Björgen och ler innan hon kommer med ett oväntat förslag.

– Du kan få låna honom lite så du får känna på hur det är att ha en ordentlig man.

De båda skrattar och Johaug säger att hon får se vad hon gör av erbjudandet.

– Jag tror egentligen inte att vi har samma smak, säger Björgen då.

– Nej, det tror inte jag heller, replikerar Johaug innan de båda brister ut i ett gapskratt.

"Lever ett vuxnare liv"

En annan sak som skiljer vännerna åt är Johaugs intresse för mode. Hon tar i intervjun upp att hon ofta figurerar i modetidningar och på catwalken. Hon undrar om Björgen drömmer om ett liknande liv.

– Nej jag ser hur stressande det är, jag är glad att jag slipper det. Jag är förbi den åldern, mina chanser är borta så jag lever ett lite vuxnare liv, säger Björgen.

Se hela intervjun här: http://www.tv2.no/v/860694/

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag