Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björgen ryter ifrån: ”Det ska inte ske”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Holmenkollen blev en publikfest som delvis spårade ur.

Svensken Daniel Rickardsson fick bland annat öl slängd på sig.

– Det som hände med honom är inte bra, säger Marit Björgen till Dagbladet.  

Stökigheter med fylla och tumult naggade skidfesten i Holmenkollen i kanten. Bråket var till största del koncentrerat till två närliggande tunnelbanestationer, men det letade sig också ut i skidspåren. Det kunde svenske femmilsåkaren Daniel Rickardsson vittna om efter loppet. 

– Det är sjuka förhållanden. De norska åskådarna står och kastar öl på dig. Det var helt kaos, sa Rickardsson till norska Dagbladet.

Björgens ilska efter ölkastet

Nu får Rickardsson uppbackning från värdnationens skidelit. Marit Björgen har riktat en skarp uppmaning till sina landsmän.

– Det som hände med Rickardsson är inte bra. Det ska inte ske. Jag såg på tv i går att det var folk som sprang ut i spåren. Det är viktigt att ha säkerhet, säger Björgen till Dagbladet.  

– Jag ville inte ta med mig Marius (Björgens son, reds. anm.) upp dit, som det är nu. Det är inte så barnvänligt. Det har gått lite för långt. 

"Det är ingen suparfest"

Björgen får medhåll från en annan norsk landslagsåkare, OS-guldmedaljören Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 

– Det är bara inte acceptabelt. Även om folk drar upp till Holmenkollen för att ha en fest, så är det inte en suparfest utan gränser och regler. Det måste göras nånting, jag har inte facit kring vad. Det är omöjligt att granska alla som är här, säger Jacobsen. 

– De som reser upp måste komma ihåg att alla har ett ansvar för att uppföra sig, även om det är alkohol inblandat. 

 

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.