Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Björgen ryter ifrån: ”Det ska inte ske”

Publicerad

Holmenkollen blev en publikfest som delvis spårade ur.

Svensken Daniel Rickardsson fick bland annat öl slängd på sig.

– Det som hände med honom är inte bra, säger Marit Björgen till Dagbladet.  

Stökigheter med fylla och tumult naggade skidfesten i Holmenkollen i kanten. Bråket var till största del koncentrerat till två närliggande tunnelbanestationer, men det letade sig också ut i skidspåren. Det kunde svenske femmilsåkaren Daniel Rickardsson vittna om efter loppet. 

– Det är sjuka förhållanden. De norska åskådarna står och kastar öl på dig. Det var helt kaos, sa Rickardsson till norska Dagbladet.

Björgens ilska efter ölkastet

Nu får Rickardsson uppbackning från värdnationens skidelit. Marit Björgen har riktat en skarp uppmaning till sina landsmän.

– Det som hände med Rickardsson är inte bra. Det ska inte ske. Jag såg på tv i går att det var folk som sprang ut i spåren. Det är viktigt att ha säkerhet, säger Björgen till Dagbladet.  

– Jag ville inte ta med mig Marius (Björgens son, reds. anm.) upp dit, som det är nu. Det är inte så barnvänligt. Det har gått lite för långt. 

"Det är ingen suparfest"

Björgen får medhåll från en annan norsk landslagsåkare, OS-guldmedaljören Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 

– Det är bara inte acceptabelt. Även om folk drar upp till Holmenkollen för att ha en fest, så är det inte en suparfest utan gränser och regler. Det måste göras nånting, jag har inte facit kring vad. Det är omöjligt att granska alla som är här, säger Jacobsen. 

– De som reser upp måste komma ihåg att alla har ett ansvar för att uppföra sig, även om det är alkohol inblandat. 

 

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag