Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björgen: "Jag hoppas att det inte var jag..."

LAHTIS/STOCKHOLM. Johan Olsson missade Vasaloppet på grund av sjukdom.

Nu avslöjar Marit Björgen, som gästade programmet samtidigt som Olsson, att hon var sjuk under inspelningen.

– Jag hoppas att jag inte har smittat Johan Olsson, säger hon.

Allt var upplagt för att den svenske VM-kungen Johan Olsson skulle göra sin debut i Vasaloppet på söndagen.

Men i sista stund tvingades han lämna återbud på grund av förkylning.

Tidigare i veckan gästade han Fredrik Skavlans program. Tv-profilen var förkyld, men Olsson själv tror inte att Skavlan är orsaken till den olyckliga förkylningen han drabbats av.

"Jag har ett barn hemma med en rejäl förkylning. Så det är nog troligare det eftersom Fredrik Skavlan inte satt i mitt knä, och dessutom kan han snyta sig själv" skriver Olsson i ett sms till SportExpressen.

Björgen var sjuk

Men det var inte bara Skavlan som drogs med en förkylning under inspelningstillfället. Det gjorde även Marit Björgen som gästade programmet tillsammans med Olsson.

– Jag var lite sjuk när Skavlan spelades in, så jag hoppas att jag inte har smittat Johan Olsson, för jag såg att han var sjuk, säger hon.

Vad tänkte du när du såg att han var sjuk?

– Haha, jag höll ju mig på avstånd från honom. Sen såg jag att han hade ett sjukt barn hemma, så det är kanske det som ligger till grund.

"Smart val"

Björgen har bara tränat lätt under veckan på grund av sin förkylning, men kunde trots det ta sig till världscuptävlingen i Lahtis i helgen.

Där har hon inte visat några tecken på att hon skulle vara sliten.

Tvärtom så krossade hon allt motstånd på 10 kilometer klassiskt på söndagen.

– Jag kände att jag inte något att förlora, så jag chansade och kom hit för att kämpa om sprintcupen. Det visade sig vara ett smart val.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.